Lees het laatste nieuws van gemeente Capelle aan den IJssel.

 • Capellenaren plaatsen recordaantal zonnepanelen

  Het aantal zonnepanelen in Capelle aan den IJssel nam vorig jaar met een recordaantal toe. In maart 2023 lagen er 73.285 zonnepanelen in Capelle.

 • Capelle onderhoudt de bomen in de wijken

  Op dit moment zijn we bezig met het onderhoud van de bomen. Ze worden waar nodig gesnoeid. Bomen die onherstelbaar ziek of dood zijn worden vervangen. Het onderhoud is gebaseerd op de resultaten van het jaarlijks onderzoek.

 • Anatolische herdershonden in beslag genomen

  Gemeente grijpt in na toenemende onrust: Anatolische herdershonden in beslag genomen.

 • Bekendmakingen 23 augustus 2023

  Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. En lees welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

 • Sociaal jaarverslag 2022

  Sinds vorig jaar publiceert de gemeente Capelle aan den IJssel een sociaal jaarverslag met feiten en cijfers over het personeel van de gemeente. Het sociaal jaarverslag 2022 laat de ontwikkelingen zien van het afgelopen jaar. 

 • Bekendmakingen 16 augustus 2023

  Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. En lees welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

 • Wegwerkzaamheden: Couwenhoekseweg in delen afgesloten

  Vanaf 21 augustus tot en met 29 september krijgt de hele Couwenhoekseweg nieuw asfalt. We werken in drie fases.

 • Hoe ervaart u de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt?

  Binnenkort ontvangt u mogelijk per post een uitnodiging van I&O Research om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Dit is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie bij u in de buurt.

 • Capelse plannen voor stadswijk Rivium krijgen steeds meer vorm

  De gemeente Capelle aan den IJssel en vijf ontwikkelaars hebben afspraken gemaakt over de samenwerking met elkaar om Rivium de komende jaren te ontwikkelen tot een bruisende wijk waar gewoond en gewerkt kan worden. Begin oktober wordt een definitieve samenwerkingsovereenkomst getekend.

 • Programma Buitenruimte ‘Samen ruimte maken’ vastgesteld

  Het programma Buitenruimte ‘Samen ruimte maken’ is voor, door en van de Capellenaar.

 • Besluit energietoeslag 2023 uitgesteld

  De regering zou in februari een besluit nemen over de regels voor de energietoeslag 2023. We verwachtten daarom dat we in april de energietoeslag 2023 konden gaan betalen. Het is nu al 2x uitgesteld. Inmiddels heeft de Minister het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd.

 • Duurzame en groene toekomst voor Capelle: “We leggen de lat hoger, tandje erbij”

  Capelle wil een duurzame, groene en schone stad doorgeven aan de volgende generaties. In het Programma Duurzaamheid 2023-2026 leest u hoe we daar de komende jaren aan gaan werken.