• Wegwerkzaamheden en wegafsluitingen

  In de komende weken voert de gemeente Capelle aan den IJssel op meerdere plekken asfaltwerkzaamheden uit. De weg wordt tijdelijk afgesloten. Daarnaast is er tijdens Pinksteren een evenement op de Couwenhoekseweg. Lees hier wat dit voor u betekent.

  Wegwerkzaamheden en wegafsluitingen
 • Jaarrekening 2021: Gevolgen corona en krappe arbeidsmarkt voelbaar

  Corona lijkt een minder prominente plek in de maatschappij in te nemen, maar de gevolgen zijn altijd nog merkbaar. 2021 was, net zoals 2020, een jaar dat voor een groot deel in het teken heeft gestaan van corona. Daarbij stelt een krappe arbeidsmarkt de gemeente voor een forse uitdaging om het juiste personeel te vinden en te behouden. Dit is te lezen in de jaarstukken 2021, die het college van burgemeester en wethouders vandaag heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

 • Bekendmakingen 25 mei 2022

  Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

  Bekendmakingen 1400
 • Schoolkinderen doen mee aan verkeersexamen

  Leerlingen van 14 Capelse basisscholen doen deze week mee aan het landelijk verkeersexamen. Wethouder Maarten Struijvenberg gaf het startsein.

  Wethouder Maarten Struijvenberg geeft het startsein voor het landelijk verkeersexamen.
 • Rookmelders vanaf 1 juli 2022 wettelijk verplicht

  Vanaf 1 juli is het wettelijke verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Vandaag is de landelijke rookmeldercampagne gestart.

 • Hoofdweg in Rotterdam langer afgesloten

  De Hoofdweg (s109) ter hoogte van het viaduct op de A16 - vlakbij het Terbregseplein -blijft nog enkele weken afgesloten. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een extra reistijd van 15-30 minuten.

  Omleidingsroute afsluiting Hoofdweg Rotterdam
 • De Van Brienenoordbrug wordt vernieuwd

  De Van Brienenoordbrug, een Rotterdams icoon, is verouderd. Daarom wordt de brug in de zomerperiodes van 2026, 2027 en 2028 vernieuwd. Een unieke, maar ook ingewikkelde operatie!

 • Bekendmakingen 18 mei 2022

  Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. Ook leest u in de bekendmakingen welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.

  Bekendmakingen 1400
 • Verleng uw rijbewijs digitaal

  Vanaf 1 mei kunt u uw rijbewijs online verlengen. Op de site van de RDW regelt u dit met uw DigiD. Na het aanvragen krijgt u al binnen 2 werkdagen bericht dat u uw rijbewijs kan ophalen op het gemeentehuis.

 • Ceremonies voor naturalisatie weer hervat

  Donderdagochtend 12 mei 2022 kon sinds lange tijd de naturalisatie ceremonie weer doorgaan.

  Bijeenkomst naturalisatie
 • Vergadering Q-team 20 mei 2022

  Bent u graag op de hoogte van nieuwe bouwplannen in Capelle? Wilt u weten welke vragen het Q-team stelt over een bouwplan?

  Logo Q-team
 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van woensdag 26 april 2023? Wacht dan niet te lang met de aanvraag.

RSS feed