Bekendmakingen 16 juli 2025
Kijk welke vergunningen er de afgelopen weken bij u in de buurt zijn aangevraagd en verleend. En lees welke activiteiten bij de gemeente zijn gemeld en welke besluiten het college aankondigt of heeft genomen.
Omgevingsvergunning reguliere procedure: aangevraagd
Datum ontvangst: 3 juli 2025
Capelseweg 154
Voor de activiteit: uit- opbouw en interne constructiewijziging
Aristotelestuin 25
Voor de activiteit: pergolapatio
Datum 4 juli 2025
Picassopassage 26
Voor de activiteit: aanvraag extra huisnummer voor opsplitsen winkel
Rivium Quadrant 81
Voor de activiteit: vervangen van de bestaande lichtreclame
Datum: 6 juli 2025
Tafelbaai 13
Voor de activiteit: plaatsen van dakkapel
P C Boutensingel 14
Voor de activiteit: verbreden van inrit naar voortuin
Datum: 7 juli 2025
Anna Maria van Cappellenpark 7
Voor de activiteit: uitbouw bestaande woning
Datum: 8 juli 2025
Amnestyplein
Voor de activiteit: herinrichting Stadsplein: aanbrengen vlonder terrasscherm en fundatiekunstwerk
Datum: 9 juli 2025
Franckstraat 12
Voor de activiteit: vervangen garagepui en maken interne doorbraak
Griegstraat 3
Voor de activiteit: plaatsen dakkapel
Othello 23
Voor de activiteit: plaatsen dakkapel voor en achter
Hebriden 14
Voor de activiteit: plaatsen uitbouw
Let op: U kunt geen bezwaar maken tegen een vergunningaanvraag. U kunt pas bezwaar maken nadat een vergunning is verleend.
Omgevingsvergunning reguliere procedure: verleend
Verzenddatum: 26 juni 2025
Ringspoor 63
Voor de activiteit: hekverhoging met muurconstructie
Verzenddatum: 3 juli 2025
Schinkelsveen 28
Voor de activiteit: plaatsen dakkapel
Chopinstraat 68
Voor de activiteit: plaatsen dakkapel achterzijde
Verzenddatum: 4 juli 2025
Merellaan 346
Voor de activiteit: vervangen kozijnen en wijzigingen monumentale delen Elimkerk
Rubenssingel 20
Voor de activiteit: plaatsen aanbouw aan zijgevel en vervangen kozijnen voorzijde
Verzenddatum: 8 juli 2025
P C Boutensingel 14
Voor de activiteit: maken aanbouw ter hoogte van patio
Frederik Hendrikstraat 8
Voor de activiteit: twee trappen vernieuwen en trapgaten groter maken
Groenedijk 48
Voor de activiteit: bouwen padelbanen met overkapping
Bachstraat 125
Voor de activiteit: plaatsen dakkapel voorzijde woning
Omgevingsvergunning reguliere procedure: geweigerd
Verzenddatum: 4 juli 2025
Rietkraag 30
Voor de activiteit: maken vrijstaande berging bij woning
Niet mee eens?
Maak binnen 6 weken online bezwaar. Of stuur uw bezwaarschrift binnen 6 weken naar de gemeente Capelle aan den IJssel. Het adres is: Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.
In het bezwaarschrift zet u: naam, adres, datum van uw bezwaarschrift, tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom u het niet eens bent met het besluit. Vergeet niet uw handtekening te zetten.
Het besluit blijft geldig, ook als u bezwaar heeft ingediend. Komt u hierdoor in de problemen? Dan kunt u de rechtbank Rotterdam om een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 50950, 3007BL Rotterdam. Hiervoor betaalt u wel een bijdrage. Informatie over een voorlopige voorziening en de kosten hiervan vindt u op: www.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Informatie
Bel voor uw vragen over omgevingsvergunningen (kappen, reclame, inrit) met team ‘Bijzondere wetten’ telefoonnummer 14 010. Voor vragen over het kappen (als de vergunning al is afgegeven) of planten van bomen kunt u bellen met telefoonnummer 010 - 284 87 21.
Mail als u een omgevingsvergunning voor een bouwplan wilt inzien naar omgevingsvergunning@capelleaandenijssel.nl. Wij maken dan een afspraak met u voor een gesprek.
Besluiten bestemmingsplannen middengebied Florabuurt
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van 10 juli 2025 twee bestemmingsplannen voor het middengebied van de Florabuurt heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft ook besloten voor beide bestemmingsplannen geen exploitatieplan vast te stellen. Beide bestemmingsplannen zijn voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet als ontwerp ter inzage gelegd. Daarom doorlopen beide bestemmingsplannen nog de procedure onder de Wet ruimtelijke ordening.
Inhoud bestemmingsplannen
De bestemmingsplannen geven invulling aan het eerder door de gemeenteraad vastgestelde gebiedspaspoort Florabuurt Middengebied. De herontwikkeling van het middengebied van de Florabuurt is onderverdeeld in drie blokken, een noord-midden- en zuidblok. De ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt via twee bestemmingsplannen: een bestemmingsplan voor het noord- en middenblok en een bestemmingsplan voor het zuidblok.
Bestemmingsplan Middengebied Florabuurt Zuidblok
Dit bestemmingsplan richt zich op de locatie De Bongerd 2, 2A en 4. Het bestemmingsplan biedt ruimte aan realisatie van woningbouw. Er worden maximaal 173 woningen gerealiseerd en het programma bestaat uit een mix van huur- en koopwoningen.
Bestemmingsplan Middengebied Florabuurt Noord- en Middenblok
Dit bestemmingsplan maakt de herontwikkeling van het noord- en middenblok mogelijk. In het noordblok is een kindcentrum gepland. Hier worden 2 basisscholen, een kinderopvang, het Kinderlab en het ontwikkelcentrum van Cocon gehuisvest. Naast het kindcentrum komt een park. Dit park is voor iedereen toegankelijk en is net zo groot als het huidige park. In het middenblok komen de voorzieningen van Pameijer met daarbij 36 zorgwoningen en 48 sociale huurwoningen. Daarnaast is in het middenblok ruimte voor maatschappelijke voorzieningen.
Besluit hogere waarden
Het plangebied ligt deels aan de Schenkelse Dreef en de Kralingseweg. Deze verkeersroute zorgt voor een hogere geluidsbelasting op een deel van de woningen en de scholen dan de voorkeursgrenswaarde volgens de Wet geluidhinder toestaat. De hoogst toelaatbare waarde wordt door het treffen van maatregelen niet overschreden, waarmee deze hogere geluidsbelasting geen belemmering vormt voor het realiseren van de gewenste functies. Het college van B&W heeft daarom voor een deel van de woningen en de scholen hogere waarden in het kader van deze Wet geluidhinder vastgesteld.
Zienswijzen
De ontwerpbestemmingsplannen hebben ter inzage gelegen voor zienswijzen. Tegen de ontwerpbesluiten zijn acht zienswijzen ingediend, waarvan een deel door meerdere personen is ondertekend. De zienswijzen zijn beantwoord in een Nota van beantwoording. Deze nota is als bijlage bij de bestemmingsplannen gevoegd. De zienswijzen gaven geen aanleiding tot het aanpassen van de bestemmingsplannen. Ambtelijke wijzigingen hebben wel geleid tot aanpassingen. De wijzigingen gaan over het juist vertalen van het gebiedspaspoort naar de bestemmingsplannen.
Waar kunt u de nieuwe plannen bekijken?
U kunt de plannen vanaf donderdag 17 juli tot en met woensdag 27 augustus 2025 bekijken in de hal in het gemeentehuis aan Rivierweg 111. U kunt de stukken ook digitaal inzien, 'regels op de kaart', zoekterm 'middengebied florabuurt'. Of via 'Ruimtelijke plannen Noord- en middenblok' of 'Ruimtelijke plannen zuidblok'.
Bent u het niet eens met het plan?
Als u het niet eens bent met de inhoud van 1 of beide plannen, dan kunt u in beroep gaan. U kunt in beroep gaan als het besluit tegen uw belangen ingaat of als u een zienswijze heeft ingediend. Uw beroep dient u in de bij Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt in beroep gaan vanaf donderdag 17 juli tot en met woensdag 27 augustus 2025.
In uw beroepsschrift zet u:
- Uw naam en adres
- Uw handtekening
- De datum van uw beroepsschrift
- Tegen welk besluit u in beroep gaat
- Waarom u het niet eens bent met het besluit
Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen.
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen voor het middengebied van de Florabuurt treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Het indienen van een beroepsschrift verandert dit niet. Als dit voor u een probleem oplevert kunt u een voorlopige voorziening aanvragen. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van eerder genoemde afdeling wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Om dit verzoek in te kunnen dienen, moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend. Voor het in behandeling nemen van een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen.
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw I. Confurius, afdeling Stadsontwikkeling via 010 - 284 82 53 of via i.confurius@capelleaandenijssel.nl.
Voornemen grondverkoop 's-Gravenweg 347 D
De gemeente Capelle aan den IJssel is voornemens om een reststrook gemeentegrond van circa 77 m², kadastraal bekend als Capelle aan den IJssel, sectie A, nummers 7659 en 7656 (gedeeltelijk) te verkopen aan de eigenaar van het aangrenzende perceel te Capelle aan den IJssel. De koper is de enige geschikte gegadigde op basis van de Nota Grondbeleid 2024.
De gemeente zal na een wachttijd van minimaal 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen. Als u daar vragen of opmerkingen over heeft kunt u contact opnemen met de heer R. Verboom, via: gronduitgifte@capelleaandenijssel.nl.
Het feit dat een voornemen van deze verkoop bekend wordt gemaakt, betekent niet dat de gemeente al definitief tot verkoop besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde koper al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.
Gebruik gemeentegrond: verleend
- Particulier, plaatsen container op een parkeervak ter hoogte van Sara Burgerhart Erf 1, van 2 juli tot en met 27 augustus 2025
- Willems Vastgoedonderhoud B.V., plaatsen van 2 bouwterreinen, objecten en materialen op 3 parkeervakken ter hoogte van Kringdans 180 en op 8 parkeervakken ter hoogte van Vuurdans 44 (de verlenging geldt van 4 juli tot en met 1 augustus 2025)
Niet mee eens?
Maak binnen 6 weken online bezwaar. Of stuur uw bezwaarschrift binnen 6 weken naar de gemeente Capelle aan den IJssel. Het adres is: Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.
In het bezwaarschrift zet u: naam, adres, datum van uw bezwaarschrift, tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom u het niet eens bent met het besluit. Vergeet niet uw handtekening te zetten.
Het besluit blijft geldig, ook als u bezwaar heeft ingediend. Komt u hierdoor in de problemen? Dan kunt u de rechtbank Rotterdam om een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 50950, 3007BL Rotterdam. Hiervoor betaalt u wel een bijdrage. Informatie over een voorlopige voorziening en de kosten hiervan vindt u op: www.rechtspraak.nl/bestuursrecht.
Kennisgeving 0-evenement, venten, voorwerpen op de weg
Voor het organiseren van een aantal activiteiten is geen vergunning nodig:
- kleinschalig evenement (minder dan 250 deelnemers)
- het venten met bepaalde consumptieartikelen (ijs, groenten, fruit en snacks) vanuit een verkoopwagen
- het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg;(containers, bouwsteigers, bouwkeet).
U moet de activiteit 2 weken voor aanvang melden. Een melding wordt altijd bevestigd door de gemeente. U kunt geen bezwaar maken tegen een door de gemeente bevestigde melding of kennisgeving.
- Plaatsen container, ter hoogte van Bisletweg 9, van 14 tot en met 24 juli 2025
- Plaatsen container, op een parkeervak ter hoogte van Fluiterlaan 318, van 8 tot en met 19 september 2025
- Plaatsen container, op een parkeervak ter hoogte van Donizettistraat 83, van 12 tot en met 26 juli 2025