Als u een laag inkomen heeft, kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur (mee)betalen aan cultuur- en sportactiviteiten van uw kinderen.

Download het aanvraagformulier Jeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds aanvragen

Aanvragen

Een contactpersoon doet voor u de aanvraag bij het Jeugdfonds. Vul het formulier in en neem contact op met een contactpersoon. Deze contactpersoon werkt bijvoorbeeld op school, bij het Centrum voor Jeugd en Gezin, Welzijn Capelle of Stichting Leergeld. Op de lijst contactpersonen onder aan deze pagina ziet u wie u kan helpen. Het formulier neemt u mee naar de afspraak. 

Als het Jeugdfonds Sport & Cultuur de aanvraag goedkeurt, betaalt het fonds direct aan het zwembad, de sportclub, muziek-, dans- of theaterschool.

Voorwaarden

Het Jeugdfonds kan (mee)betalen voor sport of cultuur als:

 • uw kind van 4 tot en met 17 jaar oud is
 • uw kind is ingeschreven bij de gemeente Capelle
 • uw netto inkomen vanaf januari 2024 is per maand:
  • als alleenstaande ouder tot € 1.963 (zonder vakantiegeld)
  • als gehuwden/samenwonenden tot € 2.265 (zonder vakantiegeld)
 • uw kind aanwezig is bij de lessen of trainingen

Vergoeding ook met schulden

Zijn uw schulden geregeld via de schuldhulp van IJsselgemeenten of via het wettelijk traject (WSNP)? Dan houden we rekening met de aflossing die u betaalt. Dit doen we ook als beslag is gelegd op uw inkomen. Zo kan het Jeugdfonds soms ook (mee) betalen als u een hoger inkomen heeft.

Bijdrage

In 2024 kan het Jeugdfonds de werkelijke kosten voor de sport of cultuuractiviteit vergoeden.

 • Voor zwemles in zwembad Aquapelle kunt u voor zwemles voor het A- en B-diploma in 2 jaar € 900 krijgen.
 • Voor sport blijft de waardebon voor kleding of materiaal maximaal € 100
 • Voor cultuur blijft de waardebon voor kleding of materiaal maximaal € 150
 • Soms beslist het Jeugdfonds om niet het hele bedrag voor contributie of lesgeld te betalen. Bijvoorbeeld omdat de kosten te hoog zijn. Of omdat een kind minder vaak (per week) kan sporten voor een lager bedrag.

In 2025 gelden mogelijk weer maximale bedragen van € 250 voor sport en € 450 voor cultuur. Een kind mag daarmee een jaar lang een activiteit naar keuze doen. Zoals een sport, zwemles en muziek-, toneel- of dansles.  Het bedrag is bedoeld voor het lidmaatschap of lesgeld en de nodige materialen en kleding.

Zoek een activiteit

Het Jeugdfonds betaalt voor bijna alle sporten en culturele activiteiten. 

Op de website van Sportief Capelle vindt u welke sporten uw kind in Capelle kan doen! Of kies een muzikale of creatieve activiteit. Bijvoorbeeld bij de SKVR . Ook scouting of een sportschool kan het Jeugdfonds betalen. 

Iets doen in een andere gemeente? Ook geen probleem!

Zwemles

Ook voor zwemles kan het Jeugdfonds betalen. Dit is voor kinderen vanaf 5 jaar. Het Jeugdfonds betaalt € 900 voor 2 jaar zwemles voor diploma A + B. Daarnaast € 35 voor inschrijven, proefzwemmen en diploma.

Mail voor meer informatie: zwemmen@sportiefcapelle.nl.

Contact

Heeft u vragen over de regelingen? Stuur dan een mail naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Of kijk op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Documenten