De Horecamap en het nieuwe Horecabeleid
Wij presenteren de ‘Horecamap’. Een map voor horecaondernemers om alle documenten van de gemeente te bundelen. Bij een controle kan de ondernemer in 1 keer alle benodigde vergunningen laten zien aan de handhaver. Deze map is er gekomen op verzoek van en in samenwerking met de Capelse ondernemers.
Het eerste exemplaar heeft wethouder Economie Eric Faassen overhandigd aan restaurant Perceel aan de Dorpsstraat: “In ons coalitieakkoord hebben we afgesproken dat we samen met ondernemers zorgen voor een toekomstbestendige horeca. Ondernemers gaven aan dat er veel behoefte was aan duidelijkheid wat er kan en wat er mag in Capelle. Ook over de horecacontroles hadden zij goede ideeën om deze soepeler te laten verlopen. Daaruit is deze horecamap ontstaan: duidelijk, praktisch en prettig voor zowel de ondernemer als de gemeente!”
Ondernemers van Perceel Jos en Sharon namen de map met veel plezier in ontvangst: ”Als ondernemer ben je het liefst bezig met je vak. Maar we weten dat het ook belangrijk is om vergunningen op orde te hebben en dat te kunnen laten zien. Deze horecamap helpt bij controles: leuker kunnen ze het niet maken, makkelijker wel!”

In de komende weken ontvangen alle horecaondernemers de map, waarin zij ook het Capelse horecabeleid kunnen vinden, dat in maart 2025 is vastgesteld. In dit beleid staat alles over de gemeentelijke dienstverlening, de regels en vergunningen en toezicht en handhaving.