Met de ‘Voel je Fit-Tour’ komen we naar je toe! Zo zijn we altijd wel een keer in de buurt. Tijdens deze tour kan je een gezondheidscheck laten doen (gratis) en zijn er kookdemonstraties waar je ook wat kunt proeven. Wil je meer bewegen maar heb je geen idee hoe? Kom dan je eigen smoothie bij elkaar fietsen of andere manieren van bewegen uitproberen.  Heb je kinderen? Neem ze vooral mee, ook voor hen zijn er leuke activiteiten te doen.

Fitter worden is leuker als je het samen doet. Er zijn verschillende organisaties en bedrijven uit Capelle aan den IJssel aanwezig. Zoals Sportief Capelle, Wijkrestaurant Schenkel (Pameijer), Stichting Welzijn Capelle en BENU Apotheken. 

Gezond zijn is niet alleen lichamelijk. Stress en andere zorgen veroorzaken soms veel problemen. Ook hiervoor kan je bij deze tour terecht. Er staan mensen voor je klaar om je te helpen of met je mee te denken.

Voel je fit!

Wethouder Volksgezondheid en preventie Marc Wilson over de ‘Voel je Fit-tour’: “Deze tour gaat over lekker en gezond eten, bewegen en ontspannen! Gezond leven is niet altijd makkelijk. Door kleine aanpassingen te doen kan een gezond leven makkelijker worden. Pak de fiets in plaats van de auto. Of maak eens wat vaker een korte wandeling. Een gezond en fit leven is echt niet alleen maar groente eten. Het gaat om de juiste balans vinden. Beginnen met kleine stappen is het makkelijkst, je hoeft niet alles in een keer te veranderen.”

Geef je mening

Als gemeente horen wij heel graag hoe jij over een gezond leven denkt! Wat vind je moeilijk? Waar loop je tegenaan? Heb jij ideeën wat de gemeente kan verbeteren om een gezond leven makkelijker te maken? Kom naar een van de locaties en geef je mening. Als bedankje krijg je een waterfles of een kaartje voor Aquapelle.

Waar en wanneer?

Met de ‘Voel je Fit-tour' komen we langs in verschillende wijken:

Waar?

Wanneer?

Schenkel, Bongerd
(op het grasveld bij Pameijer)
woensdag 29 mei
van 12.00 tot 16.00 uur
Middelwatering, Reigerlaan 
(plein tussen Eye College en Aquapelle)
woensdag 12 juni
van 12.00 tot 16.00 uur
Schollevaar, Pier Panderplein 
(Picassopassage)
woensdag 10 juli
van 12.00 tot 16.00 uur
Schollevaar, Louvre 
(op het grasveld bij KinderLab Schollevaar)
woensdag 28 augustus
van 12.00 tot 16.00 uur
Oostgaarde, Winkelcentrum de Terp 
(op het plein bij Rasa Sayan)
woensdag 18 september
van 12.00 tot 16.00 uur