Bekijk het overzicht van de winkelgebieden en bedrijventerreinen in Capelle.

Winkelgebieden in Capelle

In onze stad zijn een 2 grote en 2 kleinere winkelcentra en een aantal kleinere winkelgebieden.

De Koperwiek

De Koperwiek is een winkelcentrum in het centrum van Capelle aan den IJssel. Het is en wordt grootschalig gerenoveerd in 2022/2023. Er zijn meer dan 100 winkels gevestigd en diverse horecagelegenheden. Parkeren kan gratis in de parkeergarage, of in de omgeving rond het winkelcentrum. De metro stopt direct naast het winkelcentrum.

Meer informatie:

Ingang van de Koperwiek aan de Rivierweg bij het Kruidvat
Ingang van winkelcentrum de Koperwiek aan de Rivierweg

De Terp

De Terp is een overdekt winkelcentrum in de wijk Oostgaarde. Hier vindt u meer dan 30 winkels met onder andere 3 supermarkten en horeca. Er is een ruime gratis parkeerplaats direct onder het complex. De metro stopt direct tegenover het winkelcentrum.

Meer informatie:

Picassopassage

Picassopassage is kleinschalig, modern en overdekt winkelcentrum in de wijk Schollevaar. Hier vindt u een breed assortiment aan winkels en horeca. Er is een ruime gratis parkeergelegenheid direct onder het complex. De trein stopt direct tegenover het winkelcentrum.

Voorgevel Picassopassage

Puccinipassage

Puccinipassage is een kleinschalig, overdekt wijkwinkelcentrum in ’s-Gravenland. Dit is gericht op de dagelijkse boodschappen. Ook hier is een ruime gratis parkeergelegenheid direct naast het winkelcentrum.

Andere kleine winkelcentra

Naast deze grote en middelgrote winkelcentra zijn er meerdere kleine winkelcentra of -gebieden, zoals de Luifel (Bermweg) en Slotplein. Heeft u interesse in een unit binnen één van deze winkelcentra, kijk dan eens op sites zoals www.fundainbusiness.nl(externe link) / bedrijfspand.com(externe link). Of neem contact op met het Ondernemersloket. Dan brengen wij u in verbinding met de juiste personen.

Bedrijventerreinen

In onze gemeente zijn er 5 bedrijventerreinen en nog een aantal kleinschaliger concentraties van bedrijven.

Capelle XL

Logo Capelle XL
Logo Capelle XL

Bedrijventerrein Capelle XL is het grootste bedrijventerrein binnen de gemeente met meer dan 300 bedrijven. Het is een langgerekt terrein tussen snelweg A20 en de Hoofdweg. De ligging bij de A20 en de afslag maken van Capelle XL een zichtlocatie en goed bereikbaar.

Er is een grote verscheidenheid aan bedrijven gevestigd.  Veel productie- en distributiebedrijven, maar ook dienstverleners. Het terrein is opgedeeld in diverse vakken (vak A tot en met E). In het westelijke deel van het terrein (vak A) en ten zuiden van de Hoofdweg (vak E) zijn vooral woonwinkels gevestigd. Alle bedrijven op Hoofdweg CapelleXL zijn verenigd in een bedrijveninvesteringszone (BIZ). De ondernemers van BIZ CapelleXL investeren sinds 1 januari 2012 gezamenlijk in de kwaliteit, veiligheid en leefbaarheid van hun bedrijfsomgeving. Zo is er een parkmanager actief, nachtelijke beveiligingssurveillance en camerabewaking. Ook is het groenonderhoud op zowel openbaar als particulier terrein uitbesteed aan de BIZ.

Heeft u interesse in ondernemen op dit terrein, kijk dan eens rond voor beschikbaar aanbod op sites zoals www.fundainbusiness.nl(externe link) / bedrijfspand.com(externe link). Of neem contact op met het Ondernemersloket. Dan brengen wij u in verbinding met de juiste personen.

Website BIZ: www.capellexl.nl(externe link)

Capelle-West

Bedrijventerrein Capelle-West kenmerkt zich door een zeer gevarieerde bedrijvigheid: van lokale productiebedrijven tot landelijk werkende handelsondernemingen. Het kleinschalige terrein ligt vlak naast de dijk bij de Hollandsche IJssel en op een steenworp afstand van de A16.  

Alle bedrijven in Capelle-West zijn verenigd in een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Er is een parkmanager actief, nachtelijke beveiligingssurveillance en camerabewaking.

Heeft u interesse in ondernemen op dit terrein? Kijk dan eens op sites zoals www.fundainbusiness.nl(externe link) / bedrijfspand.com(externe link). Of neem contact op met het Ondernemersloket. Dan brengen wij u in verbinding met de juiste personen.

BIZ: https://bizcapellewest.nl(externe link)

Rivium

In bedrijvenpark Rivium zijn veel hoogwaardige, nationale en internationale kantoren gevestigd. Waterpartijen, een uitgekiend landschapsplan, hoge eisen aan de architectuur en goede voorzieningen (zoals fitness en restaurants) maken het bedrijvenpark geliefd. Ook is het terrein dankzij de A16 en A20 goed bereikbaar.

De komende jaren verandert het Rivium in een gemengd woon-werkgebied. Een enkel kantoorpand wordt getransformeerd naar woningen, en een groot deel van de panden worden gesloopt en vervangen door moderne woontorens. In totaal worden creëren we zo’n 5.000 woningen, zowel huur- als koopappartementen. Het Nieuwe Rivium wordt een hip woon-werkterrein, met diverse voorzieningen zoals horeca en detailhandel.

De eigenaren van bedrijfsvastgoed zijn lid van een actieve vereniging van eigenaren. Deze vve waarborgt de belangen van de eigenaren en verzorgt onder andere parkmanagement, collectieve beveiliging, bewegwijzering, beheer en onderhoud van het terrein.

Wilt u ondernemen op dit terrein? Kijk dan eens op sites zoals www.fundainbusiness.nl(externe link) / bedrijfspand.com(externe link). Of neem contact op met het Ondernemersloket.Wij brengen u graag in verbinding met de juiste personen.

VVE: www.rivium.eu/nl(externe link)

Fascinatio

Aan de rand van woonwijk Fascinatio is een lange strook met moderne kantoor- en bedrijfsruimten. Het bedrijventerrein grenst aan het Brainpark III (Rotterdam), woon- werkgebied Rivium en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via het dichtbijgelegen metrostation Capelsebrug. 

Op het bedrijventerrein is een ondernemerscollectief actief: Green Business Club Fascinatio. Deze club motiveert, inspireert en organiseert concrete projecten voor bedrijven op Fascinatio met het oog op verduurzaming.

Green Business Club: https://greenbusinessclub.nl/fascinatio(externe link)

Wilt u ondernemen op dit terrein? Kijk dan op sites zoals www.fundainbusiness.nl(externe link) / bedrijfspand.com(externe link). Of neem contact op met het Ondernemersloket. Dan brengen wij u in verbinding met de juiste personen.

Fascinatio Boulevard
Kantoorpanden aan de Fascinatio Boulevard

Rhijnspoor

Aan de Abram van Rijckevorselweg ligt het bedrijventerrein Rhijnspoor. Dit is voornamelijk gericht op zakelijke dienstverlening. Het terrein kenmerkt zich door de reeks nagenoeg identieke kantoorpanden, wat zorgt voor een duidelijke herkenbaarheid. Het terrein is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer via metrostation Capelsebrug.

Via de website van Rhijnspoor(externe link) vindt u meer informatie over de beschikbaarheid van bedrijfspanden.

Andere bedrijventerreinen

Naast deze bedrijventerreinbedrijventerreinen zijn er in Capelle ook kleinschalige bedrijfsconcentraties. Heeft u interesse in een unit? Kijk eens op sites zoals www.fundainbusiness.nl(externe link) / bedrijfspand.com(externe link). Of neem contact op met het Ondernemersloket. Wij brengen u graag in verbinding met de juiste personen.