Afval kunt u gratis wegbrengen naar de milieustraat aan de Groenedijk 12. Hiervoor heeft u wel een afvalpas nodig.

Openingstijden milieustraat

De milieustraat is gesloten op de volgende feestdagen:

  • 9 mei, donderdag (Hemelvaartsdag)
  • 20 mei, maandag (tweede pinksterdag)

De milieustraat is open op: 

  • Maandag tot en met vrijdag: van 8.00 tot 16.00 uur
  • Zaterdag: van 10.00 tot 16.00 uur

Afvalpas Milieustraat kwijt of aanvragen?

Nieuwe bewoner

De oude bewoner moet moet de afvalpas achterlaten voor de volgende bewoners. Krijgt u deze als nieuwe bewoner niet, vraag dan binnen 3 maanden na uw verhuizing een nieuwe afvalpas aan. De pas is de eerste 3 maanden na uw verhuizing gratis. Daarna betaalt u € 12.

Aanvragen

Een afvalpas vraagt u aan via de website van Irado.

Bent u de afvalpas kwijt? Dan betaalt u € 12.

Afvalpas restafval de Hoeken, Bergenbuurt, Sporenbuurt, Freesiastraat, Molukkenbuurt en Tuinenbuurt

Bent u bewoner van de Hoeken, Bergenbuurt, Sporenbuurt, Freesiastraat of Tuinenbuurt? Dan heeft u een afvalpas nodig om uw restafval weg te gooien in de ondergrondse container. Zo voorkomen we dat bedrijven of inwoners van omliggende gemeenten hun afval in Capelle weggooien en de containers te snel vol zitten.

Bent u de pas kwijt? Of heeft de vorige bewoner geen afvalpas voor u achter gelaten? Dan kunt u een nieuwe pas aanvragen bij Irado.

Gratis aanhanger lenen

U kunt gratis een aanhanger lenen om afval naar de milieustraat te brengen. U kunt de aanhanger ophalen bij de milieustraat en 3 uur gebruiken. Lees de voorwaarden op de website van Irado.

Gratis aanhanger lenen bij Irado.

Bouw- en sloopafval

Bewoners

Bewoners kunnen afval van kleine klussen naar de milieustraat brengen. Ook asbest kunt u brengen. Hiervoor maakt u wel een Melding asbest particulieren.

Grotere en bedrijfsmatige werkzaamheden

Afval van grote bouw- en sloopwerkzaamheden kunt u niet gratis laten ophalen. U kunt hiervoor een container of een big bag laten komen. Als u deze op gemeentegrond wilt plaatsen moet u hiervan een melding maken of een vergunning aanvragen. Lees meer op onze pagina Gebruik gemeentegrond voor container, steigers, kraan of werkterrein.

Als u een omgevingsvergunning heeft voor het (ver)bouwen van uw woning of bedrijfspand is het plaatsen van een container of big bag voor afval hier meestal onderdeel van. Lees meer op onze pagina Bouw en verbouw: omgevingsvergunning.

Bedrijfsafval

De inzameling van bedrijfsafval wordt niet door de gemeente geregeld. Ieder bedrijf in Capelle is verplicht een contract te hebben met afvalinzamelaar. U kiest zelf welke. Bij controle door Handhaving moet u dit contract kunnen tonen.

Milieustraat

Bedrijven die informatie willen hebben over tarieven voor het storten van afval op de milieustraat, nemen contact op via telefoonnummer 010 – 2848 630.