Jeugdparticipatie staat hoog in het vaandel bij de gemeente Capelle. Daarom hebben we een kinderburgemeester, een kindercollege en een jongerenraad.

Kinderburgemeester en kinderwethouders

Het Capelse kindercollege wordt gevormd door kinderburgemeester Rayan El Kebir, Daantje Haije (loco-kinderburgemeester), Marisairys Constantia (loco-kinderburgemeester) en de kinderwethouders Iris Bronder, Saar Bloem de Gelder, Liam van Holten, Ariana Abafar, Afsoon Mushfegh en Nolan de Waard.

Het nieuwe kindercollege samen met burgemeester Peter Oskam
Kinderburgemeester Rayan El Kebir en het kindercollege van Capelle aan den IJssel. (Foto: Désirée Verstege)

Kindercollege op social media

Volg het kindercollege op Facebook(externe link)

Volg het kindercollege op Instagram(externe link)

Wat is het Kindercollege?

Het Kindercollege bestaat uit 1 kinderburgemeester en meerdere kinderwethouders. Ieder jaar is er een nieuw Kindercollege. De kinderen in het Kindercollege denken mee over belangrijke onderwerpen voor kinderen, zoals de inrichting van speelplekken of het kindersportaanbod. Zij komen ook met eigen plannen om Capelle nog leuker en beter te maken! De gemeente Capelle aan den IJssel vindt het belangrijk om samen met kinderen te praten over hoe het anders of beter kan. Met een moeilijk woord noemen we dit: jeugdparticipatie.

Wat doet het Kindercollege?

Het Kindercollege vergadert en bespreekt hierin de activiteitenkalender, ideeën voor Capelle aan den IJssel en andere belangrijke zaken. Ook staan er leuke, belangrijke en leerzame activiteiten op de kalender zoals: 

  • De intocht van Sinterklaas 
  • Het aan doen van de lichtjes in de kerstboom op het Stadsplein 
  • Dodenherdenking 
  • Valentijnsdag (Capelle Love City)

Kinderburgemeester uitnodigen voor uw feestelijke of officiële moment

Jongerenraad

De Capelse jongerenraad CJR) is de schakel tussen de gemeente en de Capelse jongeren. De raad bestaat uit leden tussen de 12 en 25 jaar.