In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn verschillende aangelegde wandelingen en fietsroutes. In en om Capelle kunt u volop genieten van mooie natuur en zijn veel fiets-, wandel-, en ruiterpaden zijn aangelegd.

Natuurpad

In natuurgebied het Schollebos hebben wij het Natuurpad aangelegd. Onderweg leest u allerlei informatie over wat u in het Schollebos ziet.

Haal de gratis wandelroute 'natuurpad' op bij het pannenkoekenhuis in het Schollebos of koop voor € 3 een fietskaart.

Fietscrossbaan het Schollebos

In natuurgebied het Schollebos ligt een leuke en uitdagende fietscrossbaan voor kinderen.

Natuurparels (geocaching)

Zoek de natuurschatten van Capelle aan den IJssel via de geocachingsroute natuurparels op www.geocaching.com(externe link). De route is uitgezet door 4 ervaren Capelse geocachers.

Geocaching is een spel waarbij je met GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). Hiervoor kun je op je telefoon de app Geocaching downloaden. In de Capelse caches vind je een voorwerp en een logboek. Het is de bedoeling dat je de voorwerpen ruilt voor iets anders. En schrijf je naam en de datum in het logboekje  en registreer wat je gevonden hebt op www.geocaching.com(externe link).

Park Hitland

Tussen Capelle en de Nieuwerkerk aan den IJssel ligt natuur- en recreatiegebied Park Hitland. Hier zijn veel mooie wandel- en fietsmogelijkheden. Kijk voor meer info op: www.parkhitland.nl(externe link).

Fietsroute Gouda - Capelle

Van Gouda naar Capelle loopt langs de Hollandsche IJssel een bewegwijzerde fietsroute. De in totaal 50 kilometer lange fietsroute kunt u ook in delen fietsen. Langs de route ziet u de mooiste stukken van de historische Hollandsche IJssel. Zo ziet u onder andere de unieke zoetwatergetijde, van nu én van vroeger.

Fietsroute Schollebos - Rottemeren

Heeft u de mooie fietsroute van natuurgebied het Schollebos naar recreatiegebied de Rottemeren al eens gefietst? U start vanaf de IJsseldijk en fietst via het Schollebos naar Zevenhuizen. Door de vele fietstunnels is de route zeer verkeersluw. Langs de Hollandsche IJssel geniet u van het prachtige landschap. Via de Algerabrug kunt u de rivier oversteken, maar wij raden u aan de veerpont bij Nieuwerkerk aan den IJssel of die bij Moordrecht te gebruiken. Langs de ’s-Gravenweg ziet u prachtige oude huizen, boerderijen en het kenmerkende slagenlandschap. Hier kunt u ook de Capelse kinderboerderij Klaverweide(externe link) bezoeken.

Fiets- en wandelroute langs Capelse monumenten

Wilt u eens een tocht maken langs de Capelse monumenten? Open de Capelse monumentenroute(externe link) in de Stadsatlas(externe link). Gemeente Capelle aan den IJssel en de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel hebben deze route samen gemaakt.