Lukt het u niet om uw geldzaken te regelen? Dan zijn er verschillende oplossingen mogelijk.

Stichting Welzijn Capelle(externe link) kan u helpen de oplossing te kiezen die bij u past. Komen uw geldzorgen door een psychische of lichamelijke beperking of schulden? Dan kan een bewindvoerder u misschien helpen. Dit noemen we ook wel beschermingsbewind. Het is vooral bedoeld om u financieel te beschermen.

Wat is een bewindvoerder?

Een (beschermings)bewindvoerder past op uw inkomsten en zorgt dat uw rekeningen op tijd worden betaald. Ook zorgt een bewindvoerder dat de kans op (nieuwe) schulden kleiner wordt.

Zo zoekt u een bewindvoerder

De rechtbank bepaalt of u een bewindvoerder krijgt. U mag dan zelf een bewindvoerder kiezen. Wij hebben als gemeente afspraken met een aantal bewindvoerders. Dit zijn bewindvoerders die we vertrouwen en die de Capelse situatie kennen.

Aangesloten bewindvoerders

  • In onderstaande tabel ziet u met welke organisaties we samenwerken tijdens de pilot.
  • Lees meer over de organisaties om te kijken welke het beste bij u past. Klik hiervoor door op de naam van de organisatie
  • Als u het lastig vindt zelf een keuze te maken, kan Welzijn Capelle(externe link) u helpen
BewindvoerderContactpersoonTelefoonMail
Stedam bewind(externe link)Marloes van den Zalm06-18706325Mail
Stichting CAV(externe link)X. van Twist088-8228219Mail
Stichting Veritas Vertegenwoordiging(externe link)Y. Nakano010-2110233Mail
Van den Bosse bewindvoering(externe link)J. van den Velde085-0190141Mail

Kosten

Een bewindvoerder kost geld. Het is daarom belangrijk dat u zeker weet dat een bewindvoerder de juiste oplossing is voor uw situatie. Kunt u de kosten niet zelf betalen omdat u een laag inkomen hebt? Dan kunt u bijzondere bijstand(externe link) aanvragen voor de kosten.

Niet tevreden over uw bewindvoerder?

Heeft u een klacht over de bewindvoerder? Bespreek dit eerst met de bewindvoerder zelf. Alle bewindvoerders hebben regels over hoe ze met klachten omgaan. Komt u er samen niet uit? Schrijf dan een brief aan de kantonrechter over uw klachten. Deze brief stuurt u naar de rechtbank (sector kanton) die uw bewind onder toezicht heeft. De rechter bekijkt of de klacht klopt en wat ermee gedaan moet worden.