In Capelle vinden het we het belangrijk dat iedereen die wil meedoen, ook mee kan doen. Wie je ook bent. Daarom hebben we een Lokale Inclusie Agenda gemaakt: Capelle voor iedereen.

In deze agenda hebben we opgeschreven wat we al doen aan inclusie, maar ook wat we nog gaan doen. Zodat Capelle nog inclusiever wordt. "Wij vinden dat iedereen erbij hoort, ertoe doet en mee moet kunnen doen naar eigen wens en vermogen. En dan maakt het niet uit wat je gender, geaardheid, leeftijd, culturele achtergrond, inkomen, talenten of beperkingen zijn,” aldus Marc Wilson, wethouder Emancipatie, integratie, inclusie en LHBTIQA+.

Hier zetten we op in: 

  • Een ambassadeur voor inclusie
  • In gesprek met mensen die zelf een beperking hebben 
  • Bewustwording van inclusie 
  • Communicatie over inclusie
  • Een voorbeeldrol voor de gemeente 

Wil je hier meer over weten? Lees de Lokale Inclusie Agenda.  

Ik wil meedoen 

Meedoen is helaas niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. In Capelle aan den IJssel zijn er veel initiatieven om te zorgen dat iedereen mee kan doen. In de Lokale Inclusie Agenda vind je een overzicht van organisaties, regelingen en activiteiten die je kunnen helpen als meedoen moeilijk is. Ook kan je kijken op de Capelse Wegwijzer(externe link) voor het juiste initiatief en het antwoord op jouw hulpvraag!

Als we de Capellenaar het vertrouwen geven dat we écht naar hen luisteren, kunnen er mooie dingen ontstaan. - Marc Wilson

Wethouder Wilson: “We zijn er voor álle Capellenaren. En door mensen uit te nodigen hun ervaringen te delen met elkaar en met de gemeente. Want als we de Capellenaar het vertrouwen geven dat we écht naar hen luisteren kunnen er mooie dingen ontstaan.”

Meepraten over inclusie? 

Als gemeente hebben we al veel stappen gezet om te zorgen dat iedereen mee kan doen, maar we zijn er nog niet. Loop je ergens tegen aan, wil je meedenken over inclusie of heb je een suggestie over hoe iets beter kan op dit gebied? We horen het graag. Laat het vooral weten via het contactformulier(externe link). Samen maken we Capelle aan den IJssel nog inclusiever!

Capelle voor iedereen

In Capelle vinden het we het belangrijk dat iedereen die wil meedoen, ook mee kan doen. Wie je ook bent. Daarom hebben we een Lokale Inclusie Agenda gemaakt: Capelle voor iedereen. In deze agenda hebben we opgeschreven wat we al doen aan inclusie, maar ook wat we nog gaan doen. Zodat Capelle nog inclusiever wordt.

Lees de Inclusie agenda 

Idee over inclusie?

Loop je ergens tegen aan, wil je meedenken over inclusie of heb je een suggestie over hoe iets beter kan op dit gebied? We horen het graag. Laat het vooral weten via het contactformulier(externe link)

Regenboogvlag voor gemeentehuis