Ervaart u overlast? Levert iets gevaar op in de buitenruimte, heeft u last van hangjongeren, parkeerproblemen, hondenoverlast of vandalisme? Meld dit bij onze handhavers.

Bel Handhaving: 010 - 284 81 11

Handhaving is bereikbaar op:

  • maandag tot en met woensdag van 8.00 tot 22.00 uur.
  • donderdag en vrijdag van 8.00 tot 23.00 uur.
  • zaterdag van 9.00 tot 23.00 uur.
  • zondag werkt het team niet. Bel dan de politie.

Minder dringend? Mail naar handhaving@capelleaandenijssel.nl.

Spoed

Voor problemen met grote spoed belt u 112.

  • Als er brand is of een ongeval is gebeurd waarbij direct hulp verleend moet worden.
  • Als zich een levensbedreigende situatie voordoet.
  • Als je slachtoffer of getuige bent van een misdrijf.
  • En in alle andere noodsituaties waarin elke seconde telt.

Sociale media

Onze handhavers zijn ook bereikbaar via:

Beelden bodycams inzien

In Capelle dragen handhavers een bodycam, een kleine camera op borsthoogte. Hiermee willen we agressie en geweld verminderen. Bent u gefilmd? Dan kunt u vragen de beelden terug te kijken.

Terugkijken

De beelden zijn tot 28 dagen na opname beschikbaar. Daarna wissen we ze. In deze periode kan een betrokken persoon de beelden terugzien. Hiervoor kunnen zij een inzageverzoek doen. Bij een misdrijf, strafbaar feit of een klacht wordt de bewaartermijn verlengd zo langs als nodig is. En worden de beelden overgedragen aan de politie en/of het Openbaar ministerie.

Op de pagina Privacy kunt u vragen om de beelden te bekijken. De videobeelden zijn persoonsgegevens.

Wanneer filmen we met de bodycam?

De bodycam staat altijd in stand-by stand en filmt dan continue. Het gefilmde beeld wordt iedere 30 seconden overschreven. Bij een bedreigende of een onveilige situatie zet de handhaver de bodycam op actief filmen. De handhaver meldt aan de personen die betrokken zijn dat zij worden gefilmd. Bij een noodsituatie of heterdaad mag de handhaver filmen zonder dit vooraf te melden. Als het mogelijk is, wordt dit achteraf aan de betrokken personen gemeld. Bezwaar tegen het filmen is niet mogelijk.

Waar mogen we met de bodycams filmen?

De bodycams mogen we gebruiken op publiek toegankelijke plaatsen. Bijvoorbeeld in de horeca, een winkelcentrum of op straat. In niet publiek toegankelijke plek mogen we filmen als het niet mogelijk is om de opname te stoppen. Denk aan een acute hulpverlening, aanhouding op heterdaad of een andere veiligheidssituatie. Een niet publiek toegankelijke plek is bijvoorbeeld een woning.