Capelse Jongerenraad

Capelse Jongerenraad

De Capelse Jongerenraad (CJR) is dé stem van alle jongeren die in onze stad wonen. De CJR denkt mee en geeft advies over onderwerpen die belangrijk zijn voor Capelse jongeren. Zo worden Capelse jongeren en de gemeente nog meer met elkaar verbonden.

Wat is de CJR?

De Capelse Jongerenraad bestaat uit jongeren tussen de 12 en 25 jaar die in Capelle aan den IJssel wonen. Ze geven advies over onderwerpen die belangrijk zijn voor jongeren in Capelle. Ook organiseren ze elk jaar activiteiten en evenementen voor jongeren, zoals de Smaack XL Pre-Party. De Jongerenraad is een deel van de gemeente, maar het is onafhankelijk van politiek. Dat betekent dat niemand hun advies kan beïnvloeden. De CJR komt elke eerste woensdag van de maand samen voor een vergadering.

Wat doet een lid van de CJR?

Als lid van de Capelse Jongerenraad ben jij de stem van de jongeren in Capelle. De CJR komt elke eerste woensdag van de maand om 19.00 uur samen in het gemeentehuis. Tijdens deze vergaderingen denk je samen met andere leden na over verschillende onderwerpen, zoals het nieuwe sportbeleid, evenementen voor jongeren of het verminderen van kinderarmoede. De vergaderingen duren meestal tussen de 1 en 3 uur.

Naast de vergaderingen werk je aan taken die je leuk vindt en waar je goed in bent. Bijvoorbeeld het beheren van sociale media, het organiseren van evenementen, het onderhouden van relaties of het bijwonen van (politieke) bijeenkomsten.

In de CJR ontmoet je veel nieuwe mensen en bouw je meteen aan een sterk netwerk, wat handig kan zijn voor later. Ook krijg je de kans om trainingen te volgen, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Lid zijn van een organisatie zoals de CJR staat goed op je cv, wat ook weer van pas kan komen in de toekomst. En niet te vergeten: je krijgt een leuke vergoeding voor je inzet!

Lijkt de Capelse Jongerenraad je leuk, maar heb je geen (politieke) ervaring? Geen probleem! Bij de CJR krijg je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen.

Word lid van de CJR!

Ben je tussen de 12 en 25 jaar oud en woon je in Capelle aan den IJssel? Barst je van de ideeën en durf je jouw mening te delen? Word dan lid van de Capelse Jongerenraad!

Hoe werkt het aanmelden?

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Zodra we je aanmelding hebben ontvangen, nemen we contact met je op. Vervolgens kun je een vergadering bijwonen. Is er van beide kanten een klik? Dan kun je lid worden van de Jongerenraad.

Aanmelden voor de CJR

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik lid worden van de CJR?

  • Je kunt lid worden van de CJR als je tussen de 12 en 25 jaar oud bent én in Capelle aan den IJssel woont.

Wat doe ik als lid van de CJR?

  • De CJR komt elke eerste woensdag van de maand om 19.00 uur bijeen in het gemeentehuis. Samen met anderen bespreek je onderwerpen zoals sportbeleid en het verminderen van kinderarmoede. Daarnaast doe je taken waar je goed in bent en leuk vindt, zoals het beheer van de sociale media kanalen, evenementen organiseren of (politieke) evenementen bijwonen.

Krijg ik een vergoeding?

  • Ja, als lid van de CJR krijg je een maandelijkse vergoeding van € 75.

Meer informatie

Wil je meer informatie, langskomen of lid worden? Stuur dan snel een bericht naar Anne Visker (jeugdgriffier).

De CJR deelt bloemen uit met Valentijnsdag

Valentijnsdagactie 2024

Valentijnsdag is dé dag bij uitstek om liefde en waardering voor elkaar tonen. Als Capelse Jongerenraad zijn wij de stem van de Capelse jongeren, maar we vinden het belangrijk om contact te maken met alle generaties Capellenaren. We brachten daarom een bezoek aan de bewoners en verzorgers van wooncentrum de Vijverhof. Samen met wethouder Eric Faassen en het Kindercollege deelden we hier tientallen rozen uit. Dit mooie gebaar werd ontvangen met applaus van alle bewoners.

Verschillende generaties

Door samen te werken met het Kindercollege voor deze actie werden verschillende generaties bij elkaar gebracht. Ook tonen wij onze waardering voor deze oudere generatie en hun verzorgers. Door met elkaar verbonden te blijven kunnen we leren van elkaars ervaringen.

“Wij van de Capelse Jongerenraad zetten ons in voor meer verbinding, waardering en liefde. Niet alleen op Valentijnsdag, maar elke dag.”

Capelse Jongerenraad organiseert Iftar

Iftar brengt buurtbewoners samen

De Capelse Jongerenraad heeft een Iftar georganiseerd om buurtbewoners samen te brengen. De Iftar is een maaltijd waarmee het vasten na zonsondergang tijdens de Ramadan wordt gebroken. Capelse gezinnen met verschillende culturele achtergronden ontmoeten elkaar in het Huis van de Wijk Schollevaar voor een maaltijd én gezelligheid.

Vice-voorzitter van de Jongerenraad Newroz: “Wij vinden het mooi om mensen samen te brengen en speciaal Capellenaren die het minder breed hebben. De Ramadan leert dat we moeten omkijken naar elkaar en elkaar moeten helpen. Als Capelse Jongerenraad vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze stad”.