Geldtips: zorg

Een goede gezondheid is belangrijk. Ook als u minder geld heeft. Hieronder een overzicht van regelingen en bijdragen op het gebied van zorg. De koppen linken naar meer informatie op deze website of die van andere organisaties.

Zorgverzekering

Ook u kunt zich aansluiten bij de collectieve zorgverzekering voor Capellenaren. Het VGZ Rotterdampakket is een zorgverzekering die bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts. Als uw inkomen lager is dan 150% van de bijstand, dan is het eigen risico van € 385,- per jaar meeverzekerd. Heeft u een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm? Dan betaalt de gemeente € 20,- mee. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor uw zorgverzekering. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw (gezamenlijke) inkomen. Uw gezamenlijke vermogen mag niet te hoog zijn.

Bijzondere bijstand

U kunt bijzondere bijstand aanvragen voor niet alledaagse kosten. De vergoedingen zijn afhankelijk van uw inkomen. Bijzondere bijstand vraagt u aan voor bijvoorbeeld de kosten van een bril, gehoorapparaat of dieetkosten.

Meerkosten chronisch zieken en mensen met beperking

Voor chronisch zieken en mensen met beperking met hoge zorgkosten kan de website www.meerkosten.nl interessant zijn. De website biedt informatie over de belastingaftrek van zorgkosten en geeft uitleg over andere financiële regelingen.

Minimax dierendokter

De Minimax Dierendokter biedt zorg aan maximaal 2 huisdieren tegen een minimumprijs. U moet aantonen dat u een inkomen hebt op bijstandsniveau.

Terug naar overzicht Geldtips