Geldtips: zorg

Een goede gezondheid is belangrijk. Ook als u minder geld heeft. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden voor minder zorgkosten. De koppen linken naar meer informatie op deze website of die van andere organisaties.

Zorgverzekering

U kunt zich aansluiten bij onze zorgverzekering. Het VGZ Rotterdampakket is een zorgverzekering die bestaat uit een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts. Als uw inkomen lager is dan 150% van de bijstand, dan is het eigen risico van € 385 per jaar meeverzekerd. Heeft u een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm? Dan betaalt de gemeente € 20 mee. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Zorgtoeslag

Zorgtoeslag is een vergoeding van de kosten voor uw zorgverzekering. Hoe hoog de toeslag is, hangt af van uw (gezamenlijke) inkomen en vermogen (waarde van uw bezit).

Bijzondere bijstand

U kunt bijzondere bijstand aanvragen voor bijzondere, onverwachte kosten die niet iedereen heeft. De vergoedingen zijn afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Bijzondere bijstand vraagt u aan voor bijvoorbeeld rechtshulp, dieetkosten of de kosten van een bewindvoerder.

Meerkosten chronisch zieken en mensen met beperking

Voor chronisch zieken en mensen met beperking met hoge zorgkosten kan de website www.meerkosten.nl interessant zijn. De website biedt informatie over de belastingaftrek van zorgkosten en geeft uitleg over andere bijdragen.

Zorgverzekeringslijn

De zorgverzekeringslijn geeft algemene, onafhankelijke informatie over zorgverzekeringen. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: 18+, betalingsachterstand, verzekerplicht, verhuizing naar of vanuit het buitenland.

Minimax dierendokter

De Minimax Dierendokter biedt zorg aan maximaal 2 huisdieren tegen een minimumprijs. U moet aantonen dat u een inkomen hebt op bijstandsniveau.

Terug naar overzicht Geldtips