Geldtips: wonen

Een groot deel van uw inkomen gaat op aan huur en wonen. Hieronder een overzicht van mogelijkheden voor extra geld en tips om geld te besparen op het gebied van wonen. De koppen vormen de link naar meer informatie op deze website of de website van andere organisaties.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een vergoeding voor de huurkosten. Woont u in een huurhuis? Dan heeft u mogelijk recht op huurtoeslag. Dit hangt af van uw gezinssamenstelling, leeftijd, hoogte van de huur, soort huurhuis en uw inkomen.

Kwijtschelding gemeentebelastingen

Kun u de belastingen van de gemeente niet betalen? Dan kunt u om kwijtschelding vragen voor riool-, afval- en hondenbelasting voor één hond. Of u kwijtschelding krijgt, hangt onder meer af van de hoogte van uw inkomen en uw vermogen (waarde van uw bezit).

Automatische incasso gemeentebelastingen

Belastingaanslagen vanaf € 75 tot € 2.000 betaalt u met automatische incasso in 10 maanden. U hoeft het bedrag dan niet in één keer te betalen. Bovendien betaalt u altijd op tijd. Zo voorkomt u boetes voor te laat betalen.

Meubel- en kledingbank

Heeft u niet genoeg geld voor kleding en meubels? Dan kunt u deze gratis krijgen bij de meubel- en kledingbank van de Stichting CapelleWerkt. Hiervoor heeft u een verwijsbrief van een hulpverlenende organisatie nodig.

Kringloopwinkel

In kringloopwinkels kunt u tweedehands kleding en meubels voor een klein bedrag kopen. In Capelle zijn er de volgende kringloopwinkels:

Kringloopwinkel Goed voor Elkaar aan de Kanaalweg 49 

De Koopjeskelder, aan de Baronie naast portiek 327 is geopend op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 11.00 tot 14.30 uur.

Kringloopwinkel Rataplan

Romidoki voor tweedehands dames- en kinderkleding.

Repaircafé

Bij het Repaircafé kunt u samen met handige vrijwilligers meubels, kleding, elektrische apparaten, speelgoed en fietsen laten en leren repareren. Goed voor het milieu en de portemonnee.

Woonkostentoeslag

Soms kunt u tijdelijk geen of niet de maximale huurtoeslag voor uw huurwoning krijgen. U kunt dan misschien een vergoeding (woonkostentoeslag) via de bijzondere bijstand krijgen. Soms ook bij een eigen woning.

Terug naar overzicht Geldtips