Geldtips: wonen

De kosten van de huur en wonen vragen een aanzienlijk deel van uw inkomen. Lastig als u niet veel geld heeft. Hieronder een overzicht van regelingen en bijdragen op het gebied van wonen. De koppen vormen de link naar meer informatie. Op deze website of de website van andere organisaties die deze regelingen aanbieden.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Woont u in een huurhuis? Dan heeft u mogelijk recht op huurtoeslag. Dit hangt af van uw gezinssamenstelling, leeftijd, hoogte van de huur, soort huurhuis en uw inkomen.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Als u de gemeentelijke rioolrechten, afvalstoffenheffing en hondenbelasting niet kunt betalen, kunt u de gemeente om kwijtschelding vragen. Of u in aanmerking komt voor kwijtschelding hangt af van uw financiële situatie.

Automatische incasso

Het voordeel van automatische incasso van gemeentelijke belastingen is dat u het aanslagbedrag gespreid over tien maanden kunt betalen. U hoeft het bedrag dan niet in één keer te voldoen. Bovendien betaalt u met automatische incasso altijd op tijd, waardoor u boetes voor te laat betalen voorkomt.

Meubel- en kledingbank

Heeft u niet genoeg geld voor kleding en meubels? Dan kunt u dit gratis krijgen bij de meubel- en kledingbank van de Stichting CapelleWerkt. Hiervoor heeft u een verwijsbrief van een hulpverlenende organisatie nodig.

Kringloopwinkel

In kringloopwinkels kunt u tweedehands kleding en meubels voor een klein bedrag kopen. Ook goed voor het milieu! In Capelle aan den IJssel zijn de volgende kringloopwinkels:

Bij de Kringloopwinkel Goed voor Elkaar! aan de Kanaalweg 49 kunt u voor een klein bedrag meubels en kleding kopen.

De Koopjeskelder, naast portiekingang 221-320 aan de Baronie, is geopend op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur en vrijdag van 11.00 tot 14.30 uur.

Repaircafé

Bij het Repaircafé kunt u samen met handige vrijwilligers meubels, kleding, elektrische apparaten, speelgoed en fietsen laten en leren repareren. Goed voor het milieu en de portemonnee.

Terug naar overzicht Geldtips