Vossen gespot in Capelle

Vossen worden weleens gespot bij sportpark Schenkel, het Schollebos, bij de Abraham van Rijckevorselweg, de `s Gravenweg, de Bermweg en daarmee ook in de Capelse wijken. Voorkom overlast door kleinvee goed op te hokken en afval af te schermen.

Vossen in stedelijk gebied

Vanwege verstedelijking is het jachtgebied van de vos kleiner geworden. Om te overleven zoeken ze tegenwoordig ook in steden naar voedsel als gevogelte, muizen, ratten en wormen. Mensen houden deze dieren ook, waardoor vossen soms in tuinen worden aangetroffen en schade kunnen aanrichten. Houd de dieren veilig achter slot en grendel en gebruik eventueel als extra bescherming stevig materiaal zoals kippengaas.

Vossen ongevaarlijk

Voor de mens is een vos in principe ongevaarlijk; Vossen zijn erg schuw en blijven liever uit de buurt. De kans op bijtincidenten is daarom uitermate klein. Voer vossen niet, want hierdoor worden ze ‘tam’ en minder angstig voor mensen. Dat kan de kans op bijten vergroten.

Geen overpopulatie

Bij vossen wordt het aantal geboorten biologisch geregeld. De hoeveelheid beschikbaar voedsel en de grootte van het territorium bepalen hoeveel jongen er worden geboren. Weinig voedsel een geen territorium betekent minder jonge vosjes. Wanneer de vos zich in de stad nestelt, stabiliseert de vossenpopulatie vanzelf. We hoeven dus niet bang te zijn voor overpopulatie.

Naar boven