Onderzoek Zorg

Mijnkwaliteitvanleven.nl laat zien waar goede zorg om draait

Welke impact hebben de veranderingen in de zorg op uw leven?

Als wij dit weten kunnen wij onze nieuwe rol en de bijbehorende taken beter voor u uitvoeren. Heeft u een chronische ziekte of beperking, ervaart u beperkingen of bent u mantelzorger? Vul dan 2 keer per jaar de online vragenlijst in op www.mijnkwaliteitvanleven.nl.

Persoonlijk advies

Door mee te doen aan dit onderzoek ontvangt u bovendien een persoonlijke advies waarmee u goed voorbereid de gesprekken met zorgverleners, de gemeente of familieleden aan kan gaan. Tegelijkertijd draagt u bij aan het verbeteren van de zorg uw omgeving. De anonieme resultaten worden namelijk onder de aandacht gebracht bij beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties in Capelle aan den IJssel.

Onze verantwoordelijkheid gemeente

Door de wijzigingen in de wet maatschappelijke ondersteuning (wmo) is de gemeente verantwoordelijk voor een groot deel van uw ondersteuning zoals individuele begeleiding, groepsbegeleiding en huishoudelijke ondersteuning.

De Wmo bevat verder regels voor maatschappelijke opvang, opvoedingsondersteuning, verslavingszorg, vrouwenopvang, openbare geestelijke gezondheidszorg, ondersteuning van mantelzorgers en vrijwilligers.

Wat kunt u verwachten?

Mijnkwaliteitvanleven.nl is voor mensen met een chronische ziekte of beperking, mensen die door het ouder worden beperkingen ervaren en hun mantelzorgers. Met de online vragenlijst brengt u twee keer per jaar uw eigen situatie in beeld. U ontvangt hierover een mail nadat u zich eenmalig heeft aangemeld. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen, hoe u uw gezondheid ervaart en hoe u de zorg en leefomgeving waardeert. Zo nodig kunt u iemand vragen u te helpen bij het invullen van de vragenlijst.

Verantwoordelijk voor het onderzoek

Mijnkwaliteitvanleven.nl is een samenwerkingsverband van Patiƫntenfederatie NPCF, Nationaal Ouderenfonds, Mezzo, Per Saldo, Zorgbelang Nederland en Ouderenkoepel CSO.

Naar boven