's-Gravenland

’s-Gravenland is een relatief nieuwe, kwalitatief goede wijk. Er zijn behoorlijk veel waterpartijen en groenvoorzieningen, een winkelcentrum en veel variaties in woningbouw en architectuur. 

Afgesneden van rest van Capelle

’s-Gravenland en Capelle-West liggen relatief afgesneden van de rest van Capelle. De Algeraweg vormt een barrière tussen deze wijken en de rest van Capelle. 

Kenmerken wijk ’s-Gravenland

's-Gravenland is gebouwd tussen 1995 en 1999. Er is een (kleine) buurtwinkelcentrum aanwezig. De wijk is behoorlijk dicht bebouwd en er is, in tegenstelling tot wijken als Middelwatering en Oostgaarde, weinig ruimte voor verandering. Bewoners ervaren een gebrek aan openbare ruimte voor jeugd- en jongerenactiviteiten. Een deel van de woningen is duurzaam gebouwd en in het oosten van de wijk ligt een biezenveld voor de zuivering van regenwater. In ’s-Gravenland zijn er veel bedrijven aan huis. 

Wijkensite

Veel van de dagelijkse wijkverrichtingen zijn te volgen via de bewonerssite van 's-Gravenland. Kijk voor informatie over deze en andere Capelse wijken op www.capelsewijken.nl

Naar boven