Parkstad naast economische motor

Dag van het Park - Klik hier voor meer informatie!

Klik op de afbeelding voor informatie over de Dag van het Park.

Afbeelding Parkstad CapelleWelkom op de pagina ‘Parkstad naast Economische Motor’. Onder deze noemer laten we als gemeente zien wat Capelle aan den IJssel in huis heeft. Dat doen we niet zomaar. Doel is dat bewoners uit de regio zien welke voordelen we te bieden hebben en steeds vaker Capelle kiezen als woonstad. En dat steeds meer bedrijven de voordelen ontdekken van ons ondernemersklimaat en voor Capelle kiezen als vestigingsplaats.

Capelle ligt onder de rook van Rotterdam. De voordelen van de grote stad zijn voor onze inwoners binnen handbereik. Met de metro is het bijvoorbeeld maar tien minuten reizen naar de Koopgoot. En zo’n grote buur biedt ook veel werkgelegenheid. Daarnaast heeft Capelle ook zelf veel arbeidsplaatsen. Zelfs meer arbeidsplaatsen dan het aantal werkende Capellenaren. Een economische motor in de regio. Dat maakt het een interessante stad voor bedrijven.

Voor de inwoners is het bovendien een prettige stad om te wonen. Capelle is de schakel tussen de Randstad en het groene achterland en heeft in vergelijking met grote buur Rotterdam een groen en soms nog dorps karakter. Onze grootste parel is het Schollebos, overdreven gesteld een central park middenin de stad. De combinatie van de economische ligging en het groene karakter maakt van Capelle een bijzondere stad. Een stad die de concurrentie aankan met zijn omgeving.”

Naar boven