Middelwatering

De wijk Middelwatering kent een scala aan woonbuurten met uiteenlopende karakters. Naast grootschalige wooncomplexen zijn er buurten met eengezinswoningen. De wijk heeft veel groen en historische elementen, zoals het Slotpark en de Dorpsstraat. Het stadscentrum van Capelle en veel van de stedelijke voorzieningen zijn in Middelwatering gevestigd.

Wijkensite

Veel van de dagelijkse wijkverrichtingen zijn te volgen via de bewonerssite van Middelwatering. Bezoek www.capelsewijken.nl voor informatie over deze en andere wijken in Capelle.

Rechthoekige structuur met historische elementen

De Hollandse IJssel, Abram van Rijckevorselweg, Algeraweg en Couwenhoekseweg begrenzen de wijk Middelwatering. De stedenbouwkundige structuur is vooral in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw bepaald met een helder rechthoekige structuur. In het gebied zijn de sporen van historisch Capelle nog duidelijk aanwezig, zoals langs de dijk, in de Dorpsstraat en in de omgeving van de Slotlaan.

Winkelcentra en weekmarkt

In Middelwatering zijn twee winkelcentra aanwezig. Het Centrum, inclusief de Koperwiek, en het Slotplein. Voor het stadscentrum worden mogelijkheden tot uitbreiding onderzocht. De weekmarkt op het Stadsplein is een belangrijke aanvulling op het aanbod van het centrum.

Huurwoningen en koopwoningen

In Middelwatering is 57% van de woningen huurwoning. Merelbuurt Oost en West en de Plaatsenbuurt zijn buurten met uitsluitend koopwoningen, voornamelijk eengezinswoningen. De Rondelenbuurt bestaat uitsluitend uit huurwoningen. In de Kievitbuurt en de Hoven/Wiekslagbuurt is ruim 90% van de woningen een huurwoning. 

Gestapelde woningen

Van de woningen in Middelwatering is 31,6% een eengezinswoning, de overige woningen zijn gestapeld. De buurten Rondelen en Hoven/Wiekslag bestaan voornamelijk uit gestapelde woningen in eigendom van Stichting Woningpartners.

Cultuur en recreatie

Middelwatering is goed bedeeld op het gebied van cultuur en recreatie. Stedelijke voorzieningen, zoals het Isalatheater, de muziekschool, het zwembad en de bibliotheek zijn in deze wijk gevestigd. Daarnaast is er een tennispark, een sportpark en zijn er 14 gymzalen. Het Schollebos en het Hitland zijn vanuit deze wijk goed bereikbaar. Met de metro zijn recreatieve voorzieningen in Rotterdam dichtbij.

Naar boven