Duurzaamheid

Het doel van ons duurzaamheidsbeleid is ‘het versterken van een groene en gezonde leefomgeving in onze gemeente’. Onder duurzaam verstaan we energiezuinig bouwen, het gebruiken van milieuvriendelijke materialen en het aanleggen van groene daken. We verduurzamen onze eigen organisatie ook door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen op onze gebouwen, toepassen van ledverlichting in de openbare ruimte en het plaatsen van elektrische oplaadpalen in het openbaar gebied.

Aandachtspunten Duurzaamheid

Het beleid richt zich op de volgende aandachtspunten:

  • energie en klimaat en duurzame ontwikkeling; we streven naar maximaal milieurendement door korte- en langetermijnmaatregelen. Een paar voorbeelden: onze producten kopen we sinds 2015 100% duurzaam in en bij de renovatie van onze gebouwen passen we extra energiemaatregelen toe.
  • bodem, externe veiligheid, geluid en lucht krijgen extra aandacht binnen de mogelijkheden die de wet- en regelgeving biedt.
  • overige milieuthema’s; we voeren wettelijke taken en regelgeving uit op alle milieuthema`s.

Voor de duurzaamheid in onze gemeente is een Duurzaamheidsagenda ontwikkeld. Meer informatie vindt u op www,energiewijzercapelle.nl 

Te downloaden:

Naar boven