De Algeraweg – de weg tussen de rotonde Capelseplein en de Algerabrug - krijgt vanaf 12 september nieuw geluiddempend asfalt. Tijdens de werkzaamheden blijft er in beide richtingen minimaal één rijstrook beschikbaar. Behalve in de nacht van 14 en 15 én 15 en 16 september. Dan is de weg in zijn geheel afgesloten voor motorvoertuigen. Verkeer naar en uit de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel moet via Gouda omrijden.

Nachtelijke afsluiting voor automobilisten

De werkzaamheden beginnen vanaf maandag 12 september 2022. Naar verwachting is het werk in de week van 3 oktober klaar. Tijdens deze periode blijft er in beide rijrichtingen minimaal één rijstrook beschikbaar voor verkeer. Wel zijn er twee nachten waarin de Algeraweg in zijn geheel wordt afgesloten voor alle motorvoertuigen. Dan is ook de wisselstrook op de Algerabrug dicht. Deze twee nachten staan gepland op:

  • 14 en 15 september vanaf 22.00 uur tot 05.30 uur
  • 15 en 16 september vanaf 22.00 uur tot 05.30 uur
Omleidingsroute wegwerkzaamheden Algeraweg
Omleidingsroute voor verkeer van en uit de Krimpenerwaard

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Gouda. Reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer moeten rekening houden met een andere dienstregeling. Hulpdiensten, spoedeisende hulp en mensen met een spoedbezoek aan de huisartsenpost in het IJsselland kunnen wel gebruik maken van de brug (via de wisselstrook).

Nieuw asfalt geeft de helft minder geluid

Wethouder Verkeer en Vervoer Rik van Woudenberg benadrukt het belang van de asfaltvernieuwing: “Dagelijks rijden circa 33.000 motorvoertuigen over de Algeraweg. Het afvalt is aan het einde van zijn levensduur en dat maakt vernieuwing noodzakelijk. Het nieuwe geluiddempende asfalt heeft ongeveer hetzelfde effect als een halvering van de hoeveelheid autoverkeer. En dat is goed nieuws voor de direct omwonenden. Daarnaast bevordert het nieuwe wegdek de veiligheid en verbetert het de kwaliteit.”

Tips voor automobilisten

Om de last zoveel mogelijk te beperken, geeft de gemeente de volgende tips:

  • Kies in die periode voor een andere route. Rijd via Gouda of neem de pont in Schoonhoven.
  • Vermijd zoveel mogelijk het rijden tijdens de spits.
  • Neem wat vaker de fiets, want fietsen blijft de hele periode mogelijk.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.

Meer informatie: www.capellebouwtaandestad.nl/algeracorridor(externe link)