Vanaf 21 augustus tot en met 29 september krijgt de hele Couwenhoekseweg nieuw asfalt. De werkzaamheden zijn vanaf de Groenedijk tot aan de Abram van Rijckevorselweg. We werken in drie fases. Per fase is de Couwenhoekseweg gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer.

Bereikbaarheid en veiligheid zijn belangrijke speerpunten. Het vernieuwen van het asfalt is daarom nodig, omdat het op sommige plekken in slechte staat is. Tijdens de werkzaamheden is de weg in delen afgesloten. Fietsers kunnen nog wel het fietspad gebruiken langs de Couwenhoekseweg. Voor hulpdiensten blijft de buurt altijd bereikbaar. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken.

Bereikbaarheid

  • De milieustraat is tot 8 september via de omleiding bereikbaar. U kunt grofvuil ook laten ophalen door Irado. Maak een afspraak op www.irado.nl/capelle(externe link)
  • Het tankstation Avia blijft altijd bereikbaar tijdens de werkzaamheden.
  • Sportvereniging CVV Zwervers is bereikbaar via de woonwijk Couwenhoek. Met een doorsteek kunnen bezoekers de parkeerplaats bereiken. Op zaterdagen is de Couwenhoekseweg bij de rotonde open. Bezoekers kunnen dan via het werkvak naar de parkeerplaats.

Omleidingsroutes

Op het kaartje ziet u een overzicht van de werkzaamheden per fase en de alternatieve routes.

kaart werkzaamheden Couwenhoekseweg 2023
Kaart van de wegwerkzaamheden aan de Couwenhoekseweg in fases. Fase 1 is de rode lijn, fase 2 de blauwe en fase 3 de groene. De stippellijnen geven de omleidingsroutes aan.

Fase 1: 21 augustus – 8 september

We werken vanaf de Groenedijk tot de rotonde van de Duikerlaan.

  • De Reigerlaan is vanaf de Alkenlaan richting de rotonde afgesloten. Aan de andere kant van de rotonde is de Keerkring afgesloten. Ook is het eerste stuk vanaf de Abram van Rijckevorselweg dicht. Er kan worden omgereden via de Rivierweg, Kerklaan, Duikerlaan, de Linie, Westerlengte en Zuiderbreedte.

Fase 2: 11 september – 20 september

We werken aan de rotonde Duikerlaan tot aan het tankstation Avia.

  • De Couwenhoekseweg is afgesloten vanaf de rotonde met de Duikerlaan/De Linie tot aan de rijbaansplitsing bij het tankstation Avia. Het tankstation is alleen bereikbaar vanaf de Abram van Rijckevorselweg. Omrijden kan via de Rivierweg of via de Oosterlengte, Noorderbreedte, Westerlengte en vervolgens de Linie.

Fase 3: 20 september – 29 september

We werken langs het tankstation Avia richting de Abram van Rijckevorselweg.

  • De Couwenhoekseweg is richting de Abram van Rijckevorselweg afgesloten; vanaf de rijbaansplitsing bij het tankstation Avia. Het tankstation is alleen via de Abram van Rijckevorselweg bereikbaar. De rotonde Duikerlaan/De Linie is dan wel weer open. Omrijden kan via de Rivierweg of via de Oosterlengte, Noorderbreedte, Westerlengte en vervolgens de Linie.

Planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden.