Komende winter gaan de vrijwilligers van het Energiecollectief Capelle (ECC) weer warmtebeelden maken. Van half december 2023 tot half maart 2024 worden met infrarood camera’s eventuele warmtelekken opgespoord en vastgelegd. Eigenaren van eengezinswoningen kunnen zich vanaf nu hiervoor inschrijven.

Capellenaar maakt dankbaar gebruik van actie

Afgelopen drie winters zijn er in totaal bij zo’n duizend woningen warmtebeelden gemaakt en is voor de meeste van die woningen advies gegeven over het nemen van maatregelen.

De beelden worden gemaakt van de voorgevel en soms ook van de zij- en achtergevel. De kleurverschillen die op de foto’s zichtbaar zijn, geven een overzicht van waar het warmtelek zit. Zo wordt onder andere duidelijk of de muurisolatie goed is en of de buitendeur en de ramen goed isoleren. Daarbij worden eventuele warmtelekken bij naden en kieren in de gevel goed weergegeven. De beelden worden toegelicht door de vrijwilliger van het Energiecollectief Capelle die de beelden heeft genomen. Daarbij bespreken ze welke maatregelen, groot of klein genomen kunnen worden. Zo kan een kleine maatregel als een tochtstrip of radiatorfolie al helpen om energie te besparen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de warmtebeeldenactie(externe link) via Duurzaam Capelle. Op deze pagina leest u ook alles over de werkwijze en voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de actie.

Man met warmtecamera bij de voordeur op zoek naar warmtelekken
Man met warmtecamera bij de voordeur op zoek naar warmtelekken. (Foto: Jan Kok)