Nieuwe grondtrampolines, een flink opgeknapt skatepark en vernieuwde speeltoestellen. Er is hard gewerkt in speeltuin De Watervallei! Op woensdag 17 mei was de feestelijke opening in het Schollebos. Een geslaagde dag voor jong en oud, met veel activiteiten en prachtig weer!

Speeltuin De Watervallei

In Capelle kunnen kinderen van alle leeftijden onbezorgd genieten van water en andere speeltoestellen in het 'Spraypark' De Watervallei. Er is geen verdrinkingsgevaar en ook de ondergrond biedt voldoende weerstand om uitglijden te voorkomen. Bovendien kunnen de toestellen tegen een stootje en hebben ze geen scherpe randen. Daarnaast is De Watervallei een duurzaam speelpark: het water wordt steeds hergebruikt en gezuiverd, zodat er geen waterverspilling is en de kwaliteit van het speelwater goed blijft. Wethouder Buitenruimte Marc Wilson over De Watervallei: "Dit speelpark is een heerlijke plek om buiten te spelen voor veel Capelse kinderen: uitdagend, afwisselend, ouders en verzorgers ontmoeten elkaar tijdens het speelplezier van hun kinderen. Kortom: een speelparel in Capelle, waar we zuinig op zijn. Daarom verdiende het een opknapbeurt!"

Wethouder Marc Wilson opent samen met het Kindercollege de vernieuwde speeltuin De Watervallei
Wethouder Marc Wilson opent samen met het Kindercollege de vernieuwde speeltuin De Watervallei. (Foto: Frank de Roo)

Flinke opknapbeurt

Na jaren intensief gebruik was het tijd voor een opknapbeurt. Zo zijn er grondtrampolines geplaatst en zijn er extra speeltoestellen gekomen. Daarnaast zijn sommige toestellen verplaatst naar het evenemententerrein. Ook zijn de sportvoorzieningen (calisthenics) verhuisd naar de volledig opgeknapte skatebaan.

Feestelijke opening

Op woensdag 17 mei was het tijd om dit te vieren! Alle kinderen (en hun ouders) waren welkom om hierbij aanwezig te zijn. Daar werd goed gehoor aan gegeven. Het was een gezellig drukke middag met veel (sportieve) activiteiten onder leiding van Sportief Capelle. Uiteraard konden de kinderen genieten van de nieuwe- en opgeknapte speeltoestellen. Daarnaast konden zij hun muzikale skills laten horen met een djembé workshop of met elkaar het watergevecht aangaan!

Zonnebrand voor iedereen

De lente is begonnen en daarmee ook het zonnebrandseizoen. Insmeren met zonnebrandmiddel is erg belangrijk op het moment dat je de zon in gaat. Elke twee uur insmeren verkleint namelijk de kans op het krijgen van huidkanker. Uit cijfers blijkt dat het aantal huidkankerpatiënten in Capelle aan den IJssel maar liefst 19% hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Wethouder Marc Wilson, naast Buitenruimte ook Volksgezondheid in zijn portefeuille: "Wij vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zich in te smeren. Daarom plaatsen we op twee plekken in Capelle een zonnebrandpaal. In het Schollebos bij de Watervallei en in de Hoeken. Iedereen kan gebruikmaken van het zonnebrandmiddel in deze palen om zich goed te beschermen tegen de zon."

De zonnebrandpaal is gemaakt voor buitengebruik. Omdat het niet nodig is om 's avonds of 's nachts gebruik te maken van zonnebrandmiddel, schakelen de palen automatisch aan en uit.

Spelende kinderen gebruiken de zonnebrandpaal bij speeltuin De Watervallei
Spelende kinderen gebruiken de zonnebrandpaal bij speeltuin De Watervallei. (Foto: Frank de Roo)