Vanaf september werkzaamheden zuidzijde Grote Kruising (26-08-2021)

De gemeente Krimpen aan den IJssel voert al enige tijd werkzaamheden uit aan de Grote Kruising. Vanaf 25 september gaat de zuidzijde van de Grote Kruising op de schop. Voor het doorgaande verkeer verandert er weinig. De huidige omleidingsroutes blijven gelden. 

Eind september start de aannemer met het vernieuwen van de fundering van de zuidzijde van de Grote Kruising. Dat is de zijde aan de kant van de Industrieweg. Ook gaat de aannemer werken aan de C.G. Roosweg tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Industrieweg. Daar komt een onderheid busperron. De laatste 2 deelfases van fase 6 voert de aannemer tegelijk uit. Hiermee wordt de periode van de werkzaamheden aan de Grote Kruising korter. Als alles volgens planning verloopt, is de verwachting dat de werkzaamheden van fase 6 eind augustus 2022 klaar zijn.

Vrijdagavond 24 september wijzigt de verkeerssituatie


Op vrijdag 24 september wordt de verkeerssituatie aangepast op de nieuwe situatie. Tijdens het aanpassen van de verkeerssituatie blijft de kruising open. Hier zullen automobilisten soms wel wat hinder van ondervinden. Verkeersregelaars begeleiden tijdens deze aanpassing het verkeer.

Bereikbaarheid en omleidingsroutes blijven hetzelfde


Er verandert niet veel. De Grote Kruising en de wegen daar omheen blijven op dezelfde manieren bereikbaar en de huidige omleidingsroutes blijven gelden. Alleen bij de Industrieweg in Krimpen wijzigt de situatie voor het verkeer in de richting van de Stormpolder.

Fase 6 project de Grote Kruising


In april is fase 6 van project de Grote Kruising in Krimpen gestart. In deze fase gaat de Grote Kruising zelf helemaal op de schop. De huidige, verzakte fundering van de kruising wordt vervangen door een moderne fundering die voldoet aan de huidige eisen. Het verkeer rijdt een langere tijd een andere route. Ga goed voorbereid op weg: pak de fiets of vermijd de drukte waar mogelijk. Toch met de auto op pad? Check de routes via Google Maps of Waze. Of kijk op www.ways2go.nl voor meer slimme manieren van reizen. Kijk voor meer informatie over het project de Grote Kruising op www.degrotekruising.nl.