Vanaf april ernstige verkeershinder rondom de Grote Kruising in Krimpen (23-02-2021)

De gemeente Krimpen aan den IJssel voert al enige tijd werkzaamheden uit aan de Grote Kruising. Vanaf half april tot 2021 tot eind 2022 gaat de grote kruising helemaal op de schop. Als automobilist krijgt u flink last van deze werkzaamheden. 

Op de nu al drukke route waarop de kruising ligt, is het straks nog drukker. Ook rijdt u misschien langere tijd een andere route. Zie hieronder wat de werkzaamheden voor het verkeer van en naar Capelle betekenen. 

Reist u vanuit Krimpen naar Capelle?

  • U rijdt via de Krimpenerbosweg en de N210 richting de Algerabrug.
  • De wisselstrook is geopend op de gebruikelijke tijden en richtingen.
  • U kunt alleen tijdelijk gebruikmaken van de tijdelijke bypass vanaf de Nieuwe Tiendweg richting de C.G. Roosweg als de wisselstrook geopend is Krimpen in.

Reist u vanuit Capelle naar Krimpen?

  • U rijdt over de N210 en over de Algerabrug rechtdoor over de Grote Kruising naar de rotonde ter hoogte van Krimpenerhout. Hier slaat u linksaf de Krimpenerbosweg in.
  • De wisselstrook is geopend op de gebruikelijke tijden en richtingen. 

Maatregelen in Capelle

Tijdens de werkzaamheden in Krimpen zal het verkeer toenemen aan de Algeraweg in Capelle. En om de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen zijn daarom ook aan de Capelse kant op de Algeraweg maatregelen nodig. We sluiten daarom vanaf april 2021 tot en met juni 2022 de toerit vanaf de Nijverheidstraat naar de Algeraweg volledig af (dit is nu alleen op werkdagen tussen 14.00 uur en 18.30 uur). Er komt een omleiding via het Capelseplein, zoals deze nu ook geldt voor voertuigen hoger dan 1.90 meter. 

Kijk voor meer informatie over deze Capelse maatregelen op www.capellebouwtaandestad.nl/algeraweg.

Meer informatie over de werkzaamheden in Krimpen en mogelijke omleidingen is te vinden op www.degrotekruising.nl