Langdurige afsluiting toerit Nijverheidstraat naar Algeraweg (26-02-2021)

De gemeente Krimpen aan den IJssel start in april met grote werkzaamheden aan de Grote Kruising. Deze geplande werkzaamheden in Krimpen hebben ook gevolgen voor de verkeerssituatie in Capelle. Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer toenemen op de Algeraweg in Capelle. En om de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen zijn daarom ook aan de Capelse kant op de Algeraweg maatregelen nodig. We sluiten daarom vanaf 14 april 2021 tot en met juni 2022 de toerit vanaf de Nijverheidstraat naar de Algeraweg. 

Een luchtfoto van de toerit Nijverheidstraat naar de Algeraweg

De toerit Nijverheidstraat naar de Algeraweg vanuit de lucht (fotograaf: Jan Kok).

Werkzaamheden in Krimpen aan den IJssel

In Krimpen aan den IJssel wordt er sinds 2018 in verschillende fases gewerkt aan de reconstructie van de Grote Kruising. Vanaf april 2021 tot en met juni 2022 is de Grote Kruising zelf aan de beurt. Er worden in die periode grote werkzaamheden uitgevoerd aan de kruising C.G. Roosweg (N210) met de Industrieweg (Stormpolder)/ Nieuwe Tiendweg (Krimpen aan den IJssel).

Wat verandert er aan de Algeraweg?

Tijdens de werkzaamheden in Krimpen stellen we het verkeerslicht op de Algeraweg buiten werking en sluiten we de oprit vanaf de Nijverheidstraat richting Krimpen volledig af (dit is nu alleen op werkdagen tussen 14.00 uur en 18.30 uur). De slagboom blijft de hele periode gesloten. Er komt een omleiding via het Capelseplein, zoals deze nu ook geldt voor voertuigen hoger dan 1.90 meter. Deze tijdelijke maatregel zal gelden van april 2021 tot en met juni 2022.

Hoe kunt u vanaf de Nijverheidstraat naar Krimpen?

Omleidingsroute vanaf de Nijverheidstraat naar Krimpen aan den IJssel

Omleidingsroute vanaf de Nijverheidstraat naar Krimpen aan den IJssel.

Buiten de openingstijden van de wisselstrook richting Krimpen

U kunt via de Ketensedijk onder de brug door naar de Algeraweg om bij het Capelseplein te keren. Via de andere kant van de Algeraweg reist u richting Krimpen.

Tijdens de openingstijden van de wisselstrook richting Krimpen

U kunt met uw personenauto via de Ketensedijk rijden en gebruikmaken van de wisselstrook richting Krimpen. Voertuigen hoger dan 1.90 meter kunnen geen gebruikmaken van de wisselstrook, zij rijden om via het Capelseplein. 

Kijk voor meer informatie over deze maatregelen op www.capellebouwtaandestad.nl/algeraweg.

Voor de werkzaamheden in Krimpen bij de Grote Kruising en mogelijke omleidingen is informatie te vinden op www.degrotekruising.nl