Fiets- en voettunnel Capelsebrug afgesloten (16-07-2019)

Van 22 juli tot 23 augustus 2019 is de fiets- en voettunnel Capelsebrug onder de Abraham van Rijckevorselweg in beide richtingen afgesloten voor voetgangers en fietser. De gemeente voert het noodzakelijke onderhoud aan de tunnel en het vervangen van het versleten asfalt uit in de zomerperiode wanneer er minder mensen gebruik maken van de tunnel.

Inzet pendelbusjes

De twee (gratis) pendelbusjes voor voetgangers rijden in de spits van 6.00 tot 9.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur om de tien minuten. Buiten de spits van 9.00 tot 16.00 uur rijdt er één busje zonder vaste tijden. Met de inzet van de pendelbusjes wordt de overlast voor Capellenaren tot een minimum beperkt.

De opstapplaatsen voor de pendelbussen zijn Metrostation Capelseburg bij de halte van de nachtbus en de parkeerplaats bij Rijckehove. Mindervalide personen, personen in rolstoelen en ook scootmobiels kunnen mee in de pendelbusjes.

Omleiding

Met de fiets? Dan fiets je in 10 minuten  van noord naar zuid. De omleidingsroute loopt via het fietspad richting Fascinatio, fietspad Barckalaan, fietspad Onackpad, oversteek Abram van Rijckevorselweg richting IJsselmondselaan (Rotterdam), IJsselmondselaan (Rotterdam), Damhertstraat (Rotterdam), fietspad Van Beethovenlaan, Brahmsstraat en de Schubertstraat.

Zo kort mogelijk afgesloten

In overleg met de aannemer is de oorspronkelijke planning verkort van 7 naar 5 weken. Om geluidsoverlast aan de nabij gelegen woning aan de Haydnstraat tot een minimum te beperken is ervoor gekozen de werkzaamheden alleen overdag uit te voeren.

In dit nieuwsbericht leest u meer over de werkzaamheden.

Wegwerkzaamheden volgen

Op www.capellenaandenijssel.nl/wegwerk vindt u het overzicht aan (weg)werkzaamheden in Capelle.

Digitale nieuwsbrief

Ook kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief. Dan kiest u zelf welk nieuws u ontvangt. (Weg)werkzaamheden is één van de onderwerpen die u kunt kiezen.