Ernstige verkeershinder rondom de Grote Kruising in Krimpen (18-08-2020)

Op dinsdag 1 september starten er werkzaamheden langs het gedeelte van de C.G. Roosweg in Krimpen tussen de Algerabrug en de Grote Kruising. Dit kan voor ernstige verkeershinder zorgen. De werkzaamheden duren tot 31 maart 2021. Dit is fase 5 van de werkzaamheden van het project de Grote Kruising in Krimpen.

Wat betekent dit voor het verkeer?

  • Reist u vanaf de Algerabrug naar Krimpen, de Krimpenerwaard en de Stormpolder? De verkeerssituatie blijft hetzelfde. 
     
  • Reist u vanuit Krimpen richting de Algerabrug? Er is vanuit Krimpen richting de Algerabrug 1 rijstrook afgesloten voor al het verkeer. Ook op de wegen richting de Grote Kruising is 1 rijstrook dicht. Verkeer vanuit de Krimpenerwaard, vanaf de Nieuwe Tiendweg en vanaf de Industrieweg kan maar op 1 rijbaan voorsorteren richting de Algerabrug.

Doelgroepenstrook is alleen beschikbaar voor lijnbussen

De busbaan langs de N210 is tijdens de werkzaamheden alleen beschikbaar voor lijnbussen. Normaal gesproken maken ook vrachtwagens en andere vervoersbusjes gebruik van de rijstrook. Dit is gedurende de werkzaamheden niet mogelijk.

Houd rekening met files en vertraging

De afsluiting van rijstroken heeft gevolgen voor de doorstroming op de Nieuwe Tiendweg, de N210 en de Industrieweg. Zolang de aannemer werkt aan de busbaan en bushalte geldt deze nieuwe verkeerssituatie. Tijdens deze periode moet u rekening houden met aanzienlijke verkeershinder.

Probeer een e-bike via Ways2Go

De gemeente Krimpen aan den IJssel werkt samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Zuid-Holland, gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpenerwaard en Rijkswaterstaat aan maatregelen die de verkeershinder zo veel mogelijk moeten verzachten. Zo is er een actie om een e-bike te proberen. Op dit moment kan dit onder andere via een fietshandelaar in Capelle. Meer over de Ways2Go-campagne vindt u op ways2go.nl/nl/werk-aan-de-weg/de-grote-kruising.

Mijd de spits

De gemeente Krimpen aan den IJssel raadt reizigers aan zoveel mogelijk de spits te vermijden of alternatieven te zoeken. Neem bijvoorbeeld de fiets of het openbaar vervoer. Gaat u met de auto, probeer dan zo veel mogelijk files in de spits te vermijden. Werk -  indien mogelijk - thuis of ga eerder/later naar uw werk. Kijk voor meer informatie over het project de Grote Kruising op www.degrotekruising.nl.