(Weg)werkzaamheden

U kunt zich ook inschrijven voor onze online nieuwsbrief en de (weg)werkzaamheden iedere week per mail ontvangen.

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk ook aan welke Projecten de gemeente werkt om onze stad een kloppend hart, een beleefbare parkstad en logische verbindingen te geven.

 • Capelle werkt aan….voetbruggen Wingerd

  Op maandag 30 oktober 2017 wordt gestart met de vervanging van de 2 bruggetjes (locatie brug noord, brug zuid) aan de Wingerd. Tijdens de werkzaamheden wordt één noodbrug geplaatst. In de laatste week van november 2017 zijn de bruggen, behoudens de anti-sliplagen, gereed voor gebruik

 • Capelle werkt aan…. Verkeersbrug 2e Terralaan (Pergolabrug)

  Donderdag 19 oktober zal gestart worden met onderhoudswerkzaamheden aan de verkeersbrug 2e Terralaan. De werkzaamheden bestaan uit het schoonmaken van de bovenbouw, herstelwerkzaamheden aan de staalconstructie van de bovenbouw en herstelwerkzaamheden aan het voegwerk. .

 • Asfalteren week 42, 43, 44

  Van maandag 16 oktober tot maandag 30 oktober 2017 wordt een voetgangersoversteekplaats verhoogd aangelegd en repareren we het wegdek van diverse wegen in de gemeente. Binnenkort starten we hiermee. Afhankelijk van de plaats van de werkzaamheden en de mate van verkeershinder wordt het verkeer via een andere route omgeleid. Hieronder vindt u de planning van de werkzaamheden. De weersomstandigheden zijn van invloed op de planning.  

 • Capelle werkt aan.. kruising Rivierweg-Reigerlaan

  Vanaf maandag 2 oktober tot en met 31 december wordt er gewerkt aan het vervangen van de riolering en het herinrichten van het gebied volgens het ontwerp van de Centrumring. 

 • Testen kleppen in waterkeringen

  In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 september testen we de kleppen in de blinkerttunnel en in de tunnel bij metrostation Capelsebrug. Dit kan enige verkeershinder opleveren.

 • PERSBERICHT - Nieuwe locatie Rabobank flinke stap voor herinrichting Stadsplein

  Op donderdag 7 september 2017, ontving Desiree Verdaasdonk, directeur particulieren van Rabobank Rotterdam de sleutel van de nieuwe locatie in Capelle a/d IJssel uit handen van Jean Paul Meuldijk, wethouder gemeentelijk vastgoed.  De locatie wordt de komende maanden ingrijpend verbouwd. “Met de overhandiging van deze sleutel zetten we een flinke stap naar de herinrichting van het Stadsplein. Dat wordt nu nog gedomineerd door het huidige Rabobank-pand, waardoor geen ruimte is voor een andere invulling van de buitenruimte op het plein. De Rabobank wilde in de toekomst graag een kantoor behouden in het centrum van Capelle. Dat is gelukt, op het plein. Door het pand van de bibliotheek slim in te delen, is daar nu ook ruimte voor de Rabobank,” aldus wethouder Meuldijk.

 • Capelle werkt aan.. vervanging warmtenet de Jachthoorn

  Vanaf 16 augustus tot en met 22 december wordt er in verschillende fases gewerkt aan de vervanging van het warmtenet op de Jachthoorn in Capelle ad IJssel.