Op 11 en 12 oktober vonden de "De Haay Contactdagen voor Bedrijven & Onderwijs" plaats in sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel. Dit jaar was de gemeente Capelle aan den IJssel opnieuw present, na het succes van vorig jaar. Aanwezig waren de afdelingen Economische Zaken, Gebiedsregie en Personeelszaken, samen met wethouder Eric Faassen. Zij namen deel aan de banenbeurs om in gesprek te gaan met bedrijven, onderwijs en werkzoekenden.

Een foto van de stand van de gemeente Capelle op de bedrijvencontactdagen in Krimpen aan den IJssel
Een foto van de stand van gemeente Capelle aan den IJssel op de bedrijvencontactdagen (copyright: gemeente Capelle)

Organisatie

De organisatie van de bedrijvencontactdagen bestaat uit Stichting Ondernemend Onderwijs Capelle Krimpen en Lekker Wonen in de Krimpenerwaard. Zij kijken met grote tevredenheid terug op deze editie. Meer dan 85 bedrijven uit de Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel en Capelle aan den IJssel hebben zich ingezet. Bijna 2200 leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs (VO) en middelbaar beroepsonderwijs (MBO) uit de regio gingen naar huis met inspiratie en motivatie voor diverse bedrijven en bedrijfstakken.

Leerlingen en studenten

De leerlingen van het voortgezet onderwijs leerden netwerken, terwijl de ruim 500 MBO-studenten zochten naar stageplaatsen en informatie bij het bedrijfsleven. De beurs was een succesvolle tweede editie. Het was een waardevolle gelegenheid voor de gemeente om in contact te komen met bedrijven, onderwijsinstellingen en enthousiaste jongeren die zich voorbereiden op hun toekomstige carrière. Er wordt al uitgekeken naar de derde editie volgend jaar.