Er verschijnen steeds meer kleine bibliotheken in de Capelse straten. Kleine kasten waarin mensen boeken kunnen plaatsen, ruilen, meenemen of lenen.

De afgelopen maanden zijn er in de Capelle-West, Middelwatering en ’s-Gravenland nieuwe kastjes geplaatst. In Capelle-West heeft Wijkoverlegplatform (WOP) het initiatief genomen om 5 mini-biebs te laten maken. In Middelwatering hebben bewoners zelf het initiatief genomen om op de website maakcapelle.nl geld te vragen voor materiaal om een mini-bieb te bouwen.

Niet alleen de mini-biebs zelf maken Capelle leuker. Ook het maken van de kastjes. Zo zijn de vijf kastjes in Capelle-West gemaakt door leerlingen van het IJsselcollege. En is de mini-bieb in ’s Gravenland gemaakt door medewerkers van een sociale werkplaats.

Mini-bieb op de Bas de Blokrede
Mini-bieb op de Bas de Blokrede

Heeft u een leuk idee voor Capelle?
Op maakcapelle.nl kunnen bewoners een idee zetten om Capelle leuker, beter of mooier te maken. Via deze website kunnen spullen en geld worden opgehaald van sponsoren. Op deze manier zijn al meer dan 1500 ideeën gestart en is voor een bedrag van 1,5 miljoen euro gesponseerd.

Meer informatie kijk op maakcapelle.nl