De gemeenteraad heeft de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld. Dat gebeurde op 21 maart 2024 tijdens een extra raadsvergadering. Iedereen kan tot 17 april solliciteren. De vacature is ontstaan na het vertrek van burgemeester Oskam. Op 19 december 2023 is Cor Lamers gestart als waarnemend burgemeester. 

Twee Capellenaren op de Rivierweg (foto van Jan Kok)
Twee Capellenaren op de Rivierweg (foto van Jan Kok)

Wat voor burgemeester zoekt Capelle?

In de profielschets staat uitgebreid beschreven wat voor burgemeester Capelle zoekt. Voorzitter van de vertrouwenscommissie Arwin van Buuren: “In vrijwel alle gesprekken met onze inwoners kwam duidelijk naar voren dat Capelle aan den IJssel een burgemeester wil die mensen en groepen bij elkaar brengt. De Capellenaren zetten het thema veiligheid hoog op hun wensenlijstje en willen een nieuwe burgemeester die zich daar stevig voor inzet.” 

Hoe is de profielschets tot stand gekomen?

De gemeenteraad heeft inwoners van de gemeente, maatschappelijke instellingen, de jongerenraad, kindercollege en ambtenaren actief betrokken bij het opstellen van de profielschets. Bijna 1.200 Capellenaren hebben een vragenlijst ingevuld en ideeën aangeleverd. 

Hoe nu verder?

Tot 17 april 2024 kan er gesolliciteerd worden. In juni worden er gesprekken gevoerd met kandidaten. Daarna geeft de vertrouwenscommissie een uitgebreid advies aan de gemeenteraad. De gemeenteraad bespreekt het advies in een besloten raadsvergadering en kiest vervolgens één kandidaat. De nieuwe burgemeester van Capelle aan den IJssel start naar verwachting eind september 2024. 

Meer weten?

Capellenaren en kandidaten die meer willen weten over de functie kunnen dat vinden op: www.capelleaandenijssel.nl/vacature-burgemeester.

Vacature burgemeester

ambtsketen burgemeester gemeente Capelle aan den IJssel