Zwembad en sporthal Alkenlaan - Pelikaanweg

Op 7 juli 2015 heeft de gemeenteraad besloten om een nieuwe multifunctionele zwembad-sporthalcombinatie te realiseren op de hoek van de Alkenlaan en Pelikaanweg ter vervanging van zwembad de Blinkert. De nieuwe accommodatie komt op de plek waar nu nog het oude gebouw van het IJsselcollege staat. MoederscheimMoonen Architects in samenwerking met Wehrung Architecten is in mei 2016 geselecteerd om het ontwerp te maken.

Buitenaanzicht sporthal-zwembadcombinatie

Indeling accommodatie

De toekomstige sporthal wordt van alle gemakken voorzien voor gebruik door het primair- en het voortgezet onderwijs en diverse Capelse sportverenigingen. De sporthal is middels vouwwanden op te delen in 4 secties. Het zwembad krijgt een doelgroepen bad met een bassin van 15 bij 10 meter en een diepte van 2 meter. Ook komt er een wedstrijd bad met een bassin maat van 25 bij 16 meter, bestaat uit 6 banen en is 2,5 meter diep. Beide baden worden voorzien van een beweegbare bodem en uitgerust met materialen t.b.v. diverse watersporten.

Tribune sporthal Zwembad

Faciliteiten

Zowel de sporthal als zwembad krijgen een tribune die plaats biedt aan 200 toeschouwers. De horecagelegenheid wordt tussen de sporthal en het zwembad geplaatst en biedt zicht op beide delen van de accommodatie. Buiten de accommodatie wordt een grote fietsenstalling gemaakt en komt er voldoende parkeergelegenheid voor alle gebruikers.

Horeca terras

Duurzaam

In lijn met de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid van de gemeente worden de installaties volledig elektrisch uitgevoerd en wordt het gebouw voorzien van zonnepanelen en zonneboilers. Het gebouw krijgt geen gasaansluiting.

Planning

Het definitieve ontwerp voor het gebouw is in juli 2017 vastgesteld, op dit moment is men bezig met het technisch uitwerken van het ontwerp. De verwachting is dat er in maart 2018 wordt gestart met de bouw van de nieuwe accommodatie en dat het gebouw gereed is in het tweede kwartaal van 2019. Het oude IJsselcollege is inmiddels volledig gesloopt en binnenkort wordt de grond bouwrijp gemaakt.

Meer informatie

Op de website www.capellebouwtaandestad.nl leest u meer over de plannen voor het gehele gebied voor de Alkenlaan-Pelikaanweg.