Zorgverzekering zonder eigen risico (10-12-2020)

Uw gezondheid is natuurlijk belangrijk. Een goede zorgverzekering daarom ook. Voor inwoners van Capelle, Krimpen en Zuidplas met hoge zorgkosten is er het VGZ Rotterdampakket. Dit is een basisverzekering met een aanvullende verzekering en een vergoeding voor de tandarts.

Zorgverzekering VGZ

VGZ vergoedt veel: brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts, hoortoestellen, steunzolen, kraamzorg en de eigen bijdrage WMO. VGZ weigert niemand voor zijn medische verleden.

Veel medische kosten?

Deze verzekering heeft vooral veel voordelen als u veel medische kosten heeft. U betaalt per maand een hoger bedrag, maar u heeft geen eigen risico van € 385,-. Verwacht u in 2021 weinig medische kosten? Dan is een andere zorgverzekering vaak goedkoper. Vergelijk altijd de premie en vergoedingen met uw eigen en andere verzekeringen.

De kosten

Heeft u een laag inkomen, zoals een uitkering of laag loon? Dan betaalt de gemeente iedere maand € 20,- voor u als u via het VGZ Rotterdampakket bent verzekerd. U betaalt dan zelf nog € 171,67 per maand.

Geen eigen risico

Iedereen boven de 18 jaar heeft een verplicht eigen risico van € 385,- per jaar. Bij het VGZ Rotterdampakket is het eigen risico ook verzekerd. Uw eigen risico in 2021 is dan € 0,-.

Hoger inkomen

Ook mensen met een hoger inkomen kunnen het VGZ Rotterdampakket nemen. Het hangt af van de hoogte van uw inkomen of de gemeente € 20,- betaalt voor u en of uw eigen risico ook is verzekerd. Op www.ijsselgemeenten.nl/zorgverzekering leest u wat met uw inkomen mogelijk is.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 31 december 2020. Dit kan alleen als u geen achterstand heeft met betalen bij de zorgverzekeraar waar u nu verzekerd bent. Kijk voor aanmelden op www.vgz.nl/ijsselgemeenten.

Hulp bij aanmelden kunt u krijgen bij de wijkwinkels van Welzijn Capelle. Adressen en openingstijden staan op www.welzijncapelle.nu

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over het VGZ Rotterdampakket? Kijk op www.vgz.nl/ijsselgemeenten of bel de klantenservice van VGZ: 0800 - 887 43 66 (gratis – op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur).

Kinderen gratis

Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd bij alle zorgverzekeringen. Wist u dat kinderen ook altijd gratis naar de tandarts kunnen? Met alle zorgverzekeringen, ook als u zelf niet voor de tandarts verzekerd bent. Voor orthodontie (bijvoorbeeld een beugel) geldt wel een maximale vergoeding. Vraag dat aan uw zorgverzekeraar.

Vraag uw Zorgtoeslag aan

U krijgt meer zorgtoeslag in 2021. De Belastingdienst geeft de zorgtoeslag om uw zorgverzekering te betalen. In 2021 krijgt een alleenstaande (ouder) tot € 107 per maand. Woont u samen met uw partner? Dan krijgt u samen tot € 207 per maand. Het hangt van uw inkomen af hoeveel u krijgt. Krijgt u nog geen zorgtoeslag? Vraag het meteen aan op www.toeslagen.nl