Wethouder Westerdijk bezoekt vernieuwde Picassopassage (20-04-2021)

Dit item is verlopen op 30-07-2021.

Op maandagmiddag 19 april kreeg wethouder Economie Harriët Westerdijk een rondleiding door de vernieuwde Picassopassage (voorheen winkelcentrum De Scholver). 

Dennis van den Broek en Harald Telkamp van Nieuw Holland, verantwoordelijk voor de facelift van het winkelcentrum, lieten haar het eindresultaat zien van het project dat bijna twee jaar duurde. Het resultaat mag er zijn: de verouderde entrees en dakstructuren aan beide zijden van het winkelcentrum zijn vervangen door moderne, open en transparante entrees. Verder zijn alle winkels van nieuwe puien voorzien en heeft de opgang vanuit de parkeergarage een volledige metamorfose ondergaan. Tot slot is er op het loopdek aan het Pier Pander Plein nu ruimte voor een aantrekkelijk terras dat gelegen is aan het door de gemeente vernieuwde plein.

Dennis van den Broek en Harald Telkamp van Nieuw Holland lieten de wethouder het eindresultaat zien.

Dennis van den Broek en Harald Telkamp van Nieuw Holland lieten de wethouder het eindresultaat zien. (Foto: Frank de Roo) 

Koop lokaal

Wethouder Westerdijk sprak tijdens het bezoek ook met een ondernemer van het winkelcentrum over de vernieuwde winkelruimte en zijn ervaringen tijdens deze coronacrisis. Onlangs lanceerde de gemeente de campagne ‘Wees loyaal, koop lokaal’, om de Capelse ondernemers te steunen. Volgens wethouder Harriët Westerdijk is het winkelcentrum klaar voor de toekomst: “De Picassopassage is een mooi, eigentijds winkelcentrum geworden. In Capelle hebben we een ruim en gevarieerd winkel- en horeca-aanbod, waar we trots op mogen zijn. Laten we er samen voor zorgen dat Capelle bruisend blijft: Wees loyaal, koop lokaal!”