We stoppen noodgedwongen met WhatsApp (03-12-2019)

De gemeente Capelle aan den IJssel stopt per 7 december voorlopig met WhatsApp. De berichtendienst heeft haar voorwaarden aangepast waardoor gemeenten WhatsApp niet meer mogen gebruiken voor de dienstverlening aan inwoners. Burgemeester Oskam lichtte het besluit gisteren toe in de commissievergadering.

Burgemeester Peter Oskam: “Na de zomervakantie zijn we gestart met WhatsApp. Dat loopt prima en Capellenaren weten ons goed te vinden via de berichtendienst. De afgelopen maanden is gebleken dat WhatsApp een heel toegankelijk extra kanaal is voor onze dienstverlening voor Capellenaren.”

Noodzakelijk

Het tijdelijk stoppen met WhatsApp noemt de burgemeester “noodzakelijk” omdat het bedrijf aangekondigd heeft juridische stappen te nemen tegen overheden die het communicatiekanaal blijven gebruiken. Veel gemeenten stoppen met het gebruik van de berichtendienst. In het voorjaar komt WhatsApp met een aangepaste variant voor overheden. “We wachten even af hoe deze versie er precies uit ziet en wat de kosten zijn, maar als deze versie de kwaliteit van onze dienstverlening kan garanderen dan gaan we de berichtendienst waarschijnlijk weer gebruiken.”

Gemeente blijft goed bereikbaar: online, telefonisch en via social media

  • De gemeente Capelle blijft online en via social media 24 uur per dag, 7 dagen per week goed bereikbaar.
  • Op deze website kunt u online Melding doen over de openbare ruimte, afval of openbare verlichting.
  • Op werkdagen belt u de gemeente tussen 8.00 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 14 010.

Ook is de gemeente actief op sociale media: