Voorverkoop Rotterdampas 2019 (01-02-2019)

De voorverkoop van de Rotterdampas 2019 is gestart. De Rotterdampas is geldig vanaf 1 maart 2019 tot 1 maart 2020. Met de Rotterdampas kunt u gratis of met korting naar de film, het zwembad, musea, diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark en veel andere activiteiten

Verlengen

Had u het afgelopen jaar een Rotterdampas? Dan krijgt in de eerste week van februari een brief om de pas te verlengen. U hoeft dan geen afspraak te maken. Op de acceptgiro staat het standaardtarief.  Komt u in aanmerking voor het kortingstarief maakt u dan wel een afspraak om uw Rotterdampas te verlengen. Nadat u voor het komende jaar heeft betaald, zijn uw huidige passen na 24 uur weer een jaar geldig. Gooi deze daarom niet weg!

Prijzen

Het standaardtarief voor de Rotterdampas is € 60,- voor volwassenen en € 12,50 voor inwonende kinderen van 3 t/m 17 jaar als u deze gelijktijdig met uw eigen Rotterdampas aanschaft. Hebt u echter een minimuminkomen en woont u in Capelle aan den IJssel, dan kunt u in aanmerking komen voor het kortingstarief van € 5,- voor volwassenen. Kinderen van ouders met een minimum inkomen krijgen de pas gratis. U moet de pas voor uw kind(eren) tegelijk met uw eigen pas aanschaffen.

Om voor het kortingstarief in aanmerking te komen mag uw inkomen niet hoger zijn dan:

  • Max. € 1725,- voor een echtpaar/samenwonenden;
  • Max. € 1525,- voor een éénoudergezin;
  • Max. € 1250,- voor een alleenstaande.

Wat neemt u mee?

  • Om gebruik te maken van het kortingstarief neemt u een bewijs van uw (gezamenlijk) netto-maandinkomen, een loonstrook, en/of bankafschrift mee of als u een uitkering heeft van Sociale Zaken: een betaalspecificatie van Sociale Zaken IJsselgemeenten;
  • Legitimatiebewijs;
  • Er wordt ter plekke een digitale portretfoto van de aanvrager gemaakt. Of we maken een scan van een portretfoto;
  • Vraagt u ook een pas aan voor uw partner en/of inwonende kinderen neemt u dan een pasfoto van hen mee. Wij scannen die dan in. Een foto gemaakt met uw smartphone is ook geschikt.
  • Een pas voor inwonende kinderen moet gelijktijdig met die van de ouders worden aangeschaft.

Kijk voor meer informatie op de pagina Rotterdampas of  www.rotterdampas.nl.