Vijf speel- en sportlocaties in Capelle weer (deels) open (01-05-2020)

In navolging van de landelijke versoepeling van maatregelen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar heropent de gemeente Capelle aan den IJssel morgen vijf speel- en sportlocaties in de stad. Burgemeester Oskam sloot de speelplekken eerder vanwege het uitbreken van het corona-virus.

In totaal werden 23 speelplekken gesloten omdat hier teveel jongeren te dicht bij elkaar kwamen en het onmogelijk was de 1,5 meter afstandsregel te handhaven. De speelplekken die open gaan zijn:

  • het basketbalveld tussen de Telemannstraat, Bas de Blokrede en Berliozstraat,
  • drie voetbalkooien in Middelwatering (Merelhoven, Frans Halsstaat en Buizerdhof)
  • de voetbalkooi in Fascinatio

De speelplekken gaan open tussen 10.00 en 18.00 uur. Handhaving houdt dit nauwkeurig in de gaten.

Burgemeester Oskam: “Mooi dat we, bij wijze van proef, enkele voetbalkooien en een basketbalveldje weer open kunnen doen. De regels blijven alleen wel hetzelfde: “Houd afstand van 1,5 meter tot elkaar en speel niet in grote groepen. Alleen kinderen tot en met 12 jaar mogen in groepjes met elkaar voetballen of spelen. Wanneer de handhavers overtredingen zien, dan waarschuwen ze of treden ze op door bekeuringen uit te delen.”

Als de proef slaagt en iedereen zich aan de regels houdt overweegt de burgemeester om later nog enkele speelplekken te heropenen.

Zie op de kaart van Capelle een overzicht van alle speelplekken die op dit moment gesloten en (deels) heropend zijn.