Valentijn: Capelle Love City (10-01-2020)

Traditioneel toveren we Capelle op 14 februari weer om in ‘Capelle Love City’. Op diverse plekken vieren we Valentijnsdag in Capelle. Wie een bijzondere valentijnsboodschap, gedicht of foto instuurt, maakt kans op mooie prijzen. De inzendingen worden via Facebook en matrixborden gedeeld.

Wethouder Ans Hartnagel met een paar inwoners voor de All-You-Need-Is-Lovecaravan op het Stadsplein in 2019

Wethouder Ans Hartnagel met een paar inwoners voor de All-You-Need-Is-Lovecaravan op het Stadsplein in 2019. (Foto: Frank de Roo)

Wens of gedicht

Iedereen die een speciale korte wens voor zijn of haar Valentijn instuurt, maakt kans op een overnachting in Bed & Breakfast Janz aan de ’s-Gravenweg. De wensen mogen niet langer zijn dan 10 woorden. We tonen alle ingezonden wensen namelijk op Valentijnsdag op de Capelse matrixborden. Schrijft u liever een mooi valentijnsgedicht? Dan kunt u 2 theaterbonnen van het Isala Theater winnen.

Doet u mee? Stuur uw gedicht of valentijnswens vóór 13 februari, 12.00 uur per e-mail naar:

valentijn@capelleaandenijssel.nl

Vermeld het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Een jury maakt de selectie. Wint u een prijs? Dan krijgt u een uitnodiging voor de prijsuitreiking op 19 februari om 16.30 uur.

Fotowedstrijd

Kom op 14 februari naar het Stadsplein en maak bij de All-You-Need-is-Lovecaravan een foto. Deel deze foto op Facebook, Twitter of Instagram met #CapelleLoveCity en maak kans op een diner voor 2 bij De Roode Leeuw aan de ’s-Gravenweg. Vertel ons in het bericht bij de foto met wie u op de foto staat en waarom deze persoon je valentijn is. Mag een geliefde zijn, maar ook een vriend, familie of de buurman. 

Deel de foto uiterlijk op zondag 16 februari 2020 om mee te kunnen doen. We kiezen de foto met het leukste verhaal uit en brengen de winnaar op de hoogte op 17 februari via een privébericht op het gebruikte social-mediakanaal. Let op uw inbox om te zien of u gewonnen heeft! De prijsuitreiking is 19 februari om 17.00 uur, zorg dat u aanwezig kunt zijn. 

Programma

Zoals elk jaar staan er weer veel romantische activiteiten op het programma:

Woensdag 12 februari

  • 12.30 tot 13.00 uur: Onze wethouder Liefdeszaken heeft samen met kinderburgemeester Naomi Vermeulen de eer om onze gemeente weer om te dopen tot Capelle Love City. Bij het bord aan de ’s Gravenweg, naast de Roode Leeuw, onthullen zij de tijdelijke plaatsnaam.
  • 13.30 tot 15.30 uur: Na het officiële startsein van Capelle Love City zijn wethouder Ans Hartnagel en kinderburgemeester Naomi Vermeulen te horen bij Radio Capelle. Zij vertellen uitgebreid over het programma en de prijswedstrijden. Luistert u gezellig mee?

Vrijdag 14 februari 

  • 10.30 tot 11.30 uur: Burgemeester Peter Oskam heeft de eer een romantisch valentijnshuwelijk te voltrekken. Genodigden komen samen op het gemeentehuis om het valentijnskoppel elkaar het jawoord te zien geven.  
  • 12.00 tot 20.00 uur: Wie aan Capelle Love City denkt, denkt aan de All-You-Need-Is-Lovecaravan op het Stadsplein. Kom langs met uw Valentijn en ga samen op de foto! 
  • 12.30 tot 13.30 uur: Wethouder Ans Hartnagel plaatst samen met genodigden nieuwe tegeltjes op het Liefdeslaantje (Oude Laantje).
  • 13.45 – 14.45 uur: Wethouder Ans Hartnagel verrast samen met het kindercollege de kinderen op de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis. Ze delen valentijnskleurplaten met potloodjes en ballonnen uit.
  • 15.00 tot 16.00 uur: Het kindercollege en de kinderen van het KinderLab organiseren een gezellige valentijnsbingo met leuke prijzen in het Huis van de Wijk in Middelwatering.
  • 16.15 tot 17.30 uur: Op het Stadsplein en in de Koperwiek deelt wethouder Ans Hartnagel liefdessleutelhangers uit. De ene helft is voor u en aan wie geeft u de andere...?
  • Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom bij de eerste echte Singles Night in CAPSLOC. Wethouder Liefdeszaken zal de avond aftrappen achter de draaitafels. Kom langs en vraag uw favoriete liefdesplaat aan!

Zelf iets organiseren

Organiseert u iets op Valentijnsdag in Capelle? We brengen het graag onder de aandacht. Mail uw activiteit naar valentijn@capelleaandenijssel.nl.