Uitkomsten onderzoek lood bij speelplaatsen (07-11-2019)

Van de 43 speelplaatsen onderzocht door de DCMR zijn 42 speelplaatsen in orde. Bij 1 speelplaats achter Arica 122-128 is de ondergrond van matige kwaliteit. Dit betekent dat er geen directe risico‚Äôs zijn en dat aanpassingen niet gelijk nodig zijn. De gemeente pakt het speelveld aan tijdens werkzaamheden in de eerste helft van 2020.

De DCMR Milieudienst Rijnmond onderzocht in opdracht van de provincie Zuid-Holland en in overleg met de GGD Rotterdam-Rijnmond naar lood in de bodem bij kinderspeelplaatsen. Het gaat om kinderspeelplaatsen met een grotere kans op lood in de bodem. Inname van lood kan nadelige effecten hebben op de gezondheid van jonge kinderen tot 6 jaar.

43 speelplaatsen onderzocht

Totaal onderzocht de DCMR 43 speelplaatsen waarvan 38 openbare kinderspeelplaatsen en 5 speelplaatsen op kinderdagverblijven.

Van de 43 speelplaatsen heeft 1 speelplaats (een trapveld) gelegen achter de Arica 122-128 een matige bodemkwaliteit. De DCMR adviseert de gemeente om bij onderhoud in de wijk de grondkwaliteit van het trapveld te verbeteren. Van de overige 42 speelplaatsen is de bodemkwaliteit in orde.