Sportcomplex Aquapelle geopend (02-09-2020)

Aquapelle is op 1 september door burgemeester Peter Oskam en kinderburgemeester Naomi Vermeulen geopend. Het sportcomplex, op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg in Capelle bestaat uit een multifunctioneel zwembad en een sporthal.

Op 19 juni was de bouw van Aquapelle na 17 maanden klaar en is de sleutel overgedragen aan Sportief Capelle die het complex gaat beheren. De afgelopen maanden is alles in gereedheid gebracht zodat Capellenaren nu gebruik kunnen maken van het complex. Zo zijn de zwembaden met 1,5 miljoen liter water gevuld en is de sporthal klaar voor gebruik.

Kinderburgemeester Naomi Vermeulen en burgemeester Peter Oskam met de sleutel van het nieuwe zwembad.

Kinderburgemeester Naomi Vermeulen en burgemeester Peter Oskam met de sleutel van het nieuwe zwembad. (Foto: Jan Kok)

Trots

Burgemeester Oskam: “De bouw van het sportcomplex bleek zowel een uitdaging als een enorme klus. Een klus ook van de lange adem waarbij het vorige college al een grote rol speelde. Twee jaar later kunnen we met trots zeggen ‘de klus is geklaard’. Binnen twee jaar en binnen begroting. Een groot compliment voor alle betrokkenen. Capelle is een mooie sportaccommodatie rijker waar iedere Capellenaar volop van kan genieten. “

Wethouder Harriët Westerdijk van Sport: “Ik ben erg blij met dit prachtige sportcomplex. De programmering is helemaal rond en iedereen kan er nu van genieten. Aquapelle is een enorme impuls voor het sport- en sociale beleid in de gemeente. We gaan zien dat Aquapelle een belangrijke ontmoetingsplek wordt. Niet alleen op sportgebied maar ook op sociaal gebied. Daarmee realiseren we ook doelstellingen op andere beleidsterreinen zoals het stimuleren van buurtcontacten en ontmoetingen.

Twee baden en sporthal

Aquapelle heeft een sporthal, een wedstrijdbad en doelgroepenbad. De sporthal kan door middel van 4 vouwwanden worden opgedeeld in 4 grote sportzalen. Het wedstrijdbad is 25 meter lang, ruim 15 meter breed en 2,5 meter diep. Een gedeelte van het bad heeft een beweegbare bodem. Zowel de sporthal als het zwembad hebben een tribune die plaats biedt aan 200 toeschouwers. De horecagelegenheid is tussen de sporthal en het zwembad geplaatst en biedt zicht op beide delen van het gebouw.

Sportief Capelle beheert het sportcomplex en zorgt voor de programmering. In de herfstvakantie is er een feestweek zodat iedereen in Capelle kennis kan maken met Aquapelle. Dit is nog afhankelijk van de coronamaatregelen die dan gelden.