Speurtocht in het Schollebos (30-04-2021)

Naast de Watervallei en Ravottia heeft het Schollebos nog veel meer leuke en interessante plekken om te ontdekken. Kent u bijvoorbeeld de wenstafel met IJsselsteentjes? De bijenstal op het Volkstuinencomplex Nut en Genoegen? En weet u de fietscrossbaan en de Vlindertuin te vinden?

Daarom heeft de gemeente Capelle aan den IJssel in samenwerking met Volkstuinvereniging Nut en Genoegen, Stichting Natuurvrienden Capelle e.o., Centrum voor Natuur- en Milieueducatie 'De Hooiberg' en Edith Stuivenberg (contactpersoon voor onze gemeente bij Bomenstichting) een speurtocht ontwikkeld. 

Zo kunt u samen met uw (klein)kinderen de (verborgen) pareltjes in het Schollebos ontdekken en leuke activiteiten doen. De speurtocht is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd maar natuurlijk kan iedereen die het leuk vindt aan de speurtocht deelnemen. Doet u mee in mei? 

Lever het antwoordformulier in en krijg een leuke verrassing!

De informatie en het antwoordformulier voor de speurtocht kunt u: 

  • afhalen bij het pannenkoekenrestaurant bij het Schollebos
  • of dowloaden via de projectenpagina Schollebos op de website Capelle bouwt aan de stad.

Als kinderen de hele speurtocht af hebben kunnen ze het antwoordformulier na afloop bij het pannenkoekenhuis inruilen voor een verrassing. Met dit formulier komen wij meteen te weten wat de kinderen van Capelle aan den IJssel waarderen aan het Schollebos en wat er beter kan.