Rekeningen niet betaald? Gemeente en Welzijn Capelle bieden hulp aan! (15-12-2020)

Kunt u een rekening niet betalen? Van de huur, energie, water of uw zorgverzekering? Dan krijgt u na een tijdje een brief met een herinnering. Kunt u dan ook niet betalen? Dan meldt de verhuurder, leverancier van energie of water of de verzekering dat bij de gemeente. Zijn er meer meldingen over u binnengekomen? Dan vraagt de gemeente aan Welzijn Capelle of ze u hulp willen aanbieden. Grote kans dat Nelly Martina u dan opbelt. Zij werkt bij Welzijn Capelle. Ze vertelt hoe dat gaat.

Nelly Martina (links) met haar collega Latisha Mac Donald (Budgetcoach, rechts).

Nelly Martina (links) met haar collega Latisha Mac Donald (Budgetcoach, rechts). (Foto: Frank de Roo)

Nelly belt

“Als we de vraag krijgen van de gemeente om iemand hulp aan te bieden, bel ik eerst op. Zo belde ik een tijd geleden naar een gezin. De mevrouw die ik aan de lijn kreeg schrok eerst heel erg. Ze dacht dat ik belde over afsluiting van gas en licht of dat ze uit hun huis moesten. Ik stelde haar meteen gerust. Ik legde uit dat ik belde om te helpen met hun geldproblemen. Soms ontkennen mensen eerst dat ze niet kunnen betalen. “Ik heb al betaald”, zeggen ze dan. Deze mevrouw niet, ze moest huilen. Ze vertelde dat de situatie heel veel stress gaf. Haar man had geen werk meer door corona en ze hadden een hoge afrekening gekregen. Ze betaalden de ene rekening, maar konden dan een andere weer niet betalen. Zo bleven er zorgen.“

Opluchting

“Toen ik vertelde dat we kunnen helpen, was ze heel erg opgelucht. Deze mensen konden altijd zelf hun zaken goed regelen. Ze hadden een goed inkomen. De vrouw schaamde zich voor de geldproblemen. Daarom had ze niet zelf om hulp gevraagd. Ze was blij dat nu iemand naar haar luisterde en de stap naar hulp was gezet.”

Vragen over de situatie

“Aan de telefoon stel ik altijd vragen over de situatie: hoe ziet het gezin eruit? Hoe zijn de problemen ontstaan? Zijn er andere problemen? Ook vraag ik of mensen onze hulp willen. Zo weet ik welke hulp nodig is.”

Eerste hulp bij schulden

“Dit gezin wilde graag hulp. Na het telefoongesprek, maakte een van onze financiële hulpverleners een afspraak. Dit doen we het liefst bij de bewoner thuis. Maar door corona wil niet iedereen dat. Dan is de afspraak bij Welzijn Capelle, of we hebben een gesprek over de telefoon of via videobellen.“

Administratie in orde

“Samen met de bewoners is de administratie in orde gemaakt. Er is meteen gekeken of ze alle mogelijke bijdragen al hadden aangevraagd. Bijvoorbeeld de zorgtoeslag en huurtoeslag. In dit gezin konden de kinderen nu voor hun sport een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur krijgen.”

Afspraken over betalen

“Mijn collega’s helpen mensen met afspraken maken over de rekeningen die ze nog moeten betalen. Ze bellen met bijvoorbeeld de verhuurder. Ze spreken af hoeveel de bewoner elke maand kan betalen. Soms lukt het echter niet. Als er teveel schulden zijn bijvoorbeeld. Dan begeleiden we ze, na overleg, naar de Schuldhulpverlening van Sociale Zaken IJsselgemeenten.”

Eigen ervaring

“Ik ben heel betrokken bij mijn werk. Ik heb vroeger ook zelf schulden gehad. Mensen voelen zich gesteund als ik dat vertel. Het geeft ze hoop dat zij er ook uit kunnen komen. Ik wil daarom graag dat mensen met geldzorgen zich sneller bij ons aanmelden. Wij oordelen niet over mensen. Wij kijken naar een oplossing voor de toekomst.”

2021

Dit jaar deed de gemeente een proef met deze manier van werken. Vanaf 1 januari 2021 geldt een nieuwe wet voor de gemeente. De gemeente is dan verplicht om mensen hulp te bieden als ze achterlopen met betalen. Zo kunnen we samen de problemen snel aanpakken.

Welzijn Capelle helpt bij geldzorgen

Heeft u zelf moeite om de rekeningen op tijd te betalen? Geen zicht op inkomen en uitgaven? Wacht niet. Vraag om hulp bij Welzijn Capelle. Op www.welzijncapelle.nu/geldzorgen staat meer informatie en kunt u zich aanmelden. Of bel 010 - 707 49 00 voor een afspraak.

Geldzorgen? Welzijn Capelle helpt! Bel 010 – 707 49 00