Prijsvraag: ontwerp een kaart voor jongeren van bijna 18 (05-10-2021)

Ben je tussen de 16 en 21 jaar? En ben je creatief? Doe dan mee aan de ontwerpwedstrijd. Ontwerp de voorkant voor een kaart voor jongeren die bijna 18 zijn. Stuur je ontwerp voor 25 oktober in en win € 100 en een gratis budgettraining.

We willen voorkomen dat jongeren geldproblemen krijgen. Daarom willen we jongeren die bijna 18 zijn, informeren over de geldzaken die ze moeten regelen. We gaan iedere maand een ‘bijna 18 jaar’ - verjaardagskaart sturen aan iedereen die over 3 maanden 18 wordt.

Meedoen?

Ben jij creatief? Lees de opdracht en stuur jouw ontwerp uiterlijk 25 oktober in! Misschien ligt jouw kaart dan binnenkort bij de Capelse 17-jarigen in de bus.

Jouw opdracht

Ontwerp de voorkant van de kaart met beeld en tekst. Kies zelf je werkwijze en materiaal. Voldoe wel aan de volgende eisen.

Technisch:

De kaart is op A5 formaat. (Dat is 148 x 210 mm of 210 x 148 mm). Hou er rekening mee dat er rondom een paar mm kan worden afgesneden. (aflopend)

Je kan het digitaal aanleveren als Pdf of jpg. De resolutie is dan ten minste 75 dpi. Je kunt je ontwerp (2D) ook aanleveren op papier of ander materiaal. Dan maken we er een foto/scan van.

Jouw ontwerp:

  1. Is voor de jongeren in Capelle van bijna 18
  2. Past bij de boodschap: ‘Je wordt zelf verantwoordelijk voor je geldzaken, regel het goed.’
  3. Past bij stijl van de afzenders: gemeente Capelle aan den IJssel, De Jonger Krijger en Welzijn Capelle.
  4. Maak je gebruik van foto’s of beeld van personen? Zorg dan dat zij weten van het doel en vraag schriftelijk toestemming voor het gebruik.
  5. Bevat deze checklist van meest belangrijkste dingen om te regelen, met verwijzing naar de info op de site van Welzijn Capelle (incl. QR-code):

Checklist 18+

□ Bankrekening
□ DigiD
□ Zorgverzekering  
□ Zorgtoeslag
□ Studiefinanciering 
Kijk op www.welzijncapelle.nu/18 wat je nog meer moet regelen als je 18 bent! 

qr code www.welzijncapelle.nu/18
Inzendingen

Stuur je ontwerp uiterlijk 25 oktober naar: communicatie@capelleaandenijssel.nl met in het onderwerp: ontwerpwedstrijd

of naar:

Gemeente Capelle aan den IJssel,

T.a.v. Communicatie, Mariska van der Zwet

Postbus 70

2900 AB Capelle aan den IJssel

Vermeld daarbij je naam, adres en leeftijd en je telefoonnummer en e-mailadres.

De jury

In de jury zitten jongeren van de Capelse Jongerenraad en medewerkers van De Jonge Krijger, Welzijn Capelle en de gemeente Capelle aan den IJssel.

Het resultaat

Met het winnende ontwerp van de voorkant maakt ons ontwerpbureau de kaart af (met de tekst op de achterkant). De kaart wordt gedrukt. Alle Capelse jongeren die over 3 maanden 18 jaar worden ontvangen de kaart. (per jaar ongeveer 800). Gemeente Capelle aan den IJssel krijgt het copyright.

Opdrachtgever

Gemeente Capelle aan den IJssel samen met De Jonge Krijger en Welzijn Capelle.