Pas op voor de grote berenklauw (27-06-2019)

De grote berenklauw staat (bijna) in bloei en dat betekent oppassen geblazen. De harige stengels en de bladeren van de grote berenklauw kunnen bij contact met de huid behoorlijke uitslag en met name bij zonnig weer brandwonden veroorzaken.

De grote berenklauw groeit met name in bermen, bossen en verwaarloosde stukken groen. Vooral spelende kinderen, die bijvoorbeeld een voetbal uit de bosjes willen halen, hebben geen erg in deze vurige plant. Het blijft oppassen met de grote berenklauw totdat de plant eind augustus, begin september uitgebloeid is.

Afbeelding van de Berenklauw

Afbeelding van een Berekenklauw (foto: LM Fotografie)

Bestrijding

De komende weken worden alle gebieden in Capelle gemaaid. De meeste risico‚Äôs zijn dan voorbij. Als de plant opnieuw gaat groeien bloeit deze veel minder uitbundig.

Zelf verwijderen

Als u de grote berenklauw in uw tuin heeft staan en u wilt er van af, dan kunt u deze het beste vroegtijdig, dus nog voor de bloei, verwijderen. Draag hierbij wel handschoenen.

Klachten na aanraking

Mocht u toch last hebben van de gevolgen van aanraking, dan kunt u de pijn verzachten door de wond met water uit te spoelen. Wanneer u twijfelt over de ernst, raadpleeg dan altijd een arts.