Overname Kringloop CapelleWerkt (04-06-2021)

Het college van Capelle aan den IJssel heeft goedkeuring verleend aan het verzoek van CapellelWerkt om per 1 juni 2021 de overgang van de kringloopactiviteiten en medewerkers aan Het Goed Rijnmond BV mogelijk te maken. De toekomst voor de medewerkers is hiermee verzekerd. 

De gemeente Capelle heeft eerder op basis van een onderzoek al een besluit genomen om de activiteiten van CapelleWerkt door te geven aan andere organisaties. Uit onderzoek kwam namelijk naar voren dat de re-integratietrajecten behouden blijven met lagere kosten en meer kansen voor de vaste werknemers om zich te ontwikkelen en door te groeien. De afgelopen periode is door betrokken partijen hard gewerkt om de overgang van de kringloopactiviteiten en medewerkers per 1 juni 2021 te realiseren. 

Soepele overgang

Vanaf 4 januari 2021 heeft CapelleWerkt een manager van Het Goed Rijnmond BV ingehuurd om te zorgen voor een soepele overgang. Het Goed Rijnmond BV, onderdeel van de landelijke kringloopketen Het Goed1, heeft vanaf 1 juni 2021 de kringloopactiviteiten overgenomen. Dankzij goed overleg kunnen de betrokken werknemers van CapelleWerkt nu verder werken bij Het Goed Rijnmond BV. Ook is door Het Goed Rijnmond BV met de eigenaar van het winkelpand aan de Kanaalweg 49 een nieuwe huurovereenkomst afgesloten. 

De overige activiteiten die CapelleWerkt uitvoerde, waren al per januari 2021 overgegaan naar andere organisaties zoals de Stichting Welzijn Capelle, PROMEN en Irado. 

1Over Het Goed 

Het Goed is een sociale onderneming met 28 eigentijdse kringloopwarenhuizen en 5 textielsorteercentra door heel Nederland. Vanuit de missie ‘werk maken door hergebruik’ zet Het Goed zich samen met gemeenten en andere partners in voor een inclusieve en circulaire samenleving. Voor en achter de schermen heeft Het Goed ruim 1.300 medewerkers. Dagelijks worden honderden mensen passend werk aangeboden. Met haar aantrekkelijke, frisse uitstraling, ruime aanbod en goede service trekken de kringloopwarenhuizen van Het Goed meer dan 2 miljoen klanten per jaar. Het Goed is PSO-gecertificeerd.