Op vakantie? Deur op slot! (19-07-2019)

Op vakantie? Licht de buren in!

Deze week begint de zomervakantie en ieder jaar blijkt weer dat inbrekers juist in de vakantieperiode hun slag slaan. Het is voor inbrekers vaak eenvoudig om de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: vaak zijn de brievenbussen overvol, gordijnen continu gesloten en is er nooit een lampje aan.

Wat kunt u zelf doen?

Wilt u de kans op een inbraak in uw woning verminderen, dan kunt u zelf een aantal dingen doen:

Doe de deur op slot

Bij mooi weer staan ramen en deuren vaak open. Leg dus geen kostbare spullen in het zicht, en sluit alle deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. En ook al bent u maar heel even weg, bijvoorbeeld om boven de was op te hangen of boodschappen te doen, sluit ook altijd uw achterdeur goed af!

Vertel het uw buren!

Uw buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en de woning een bewoonde indruk te geven. Dit kunnen ze doen door de post weg te halen, de plantjes water te geven, hun auto een keer op uw oprit te zetten, en de gordijnen af en toe te sluiten en weer te openen.

Sla alarm bij een verdachte situatie en bel 112!

Op het Publieksplein in het gemeentehuis kunt u burenkaarten ophalen. Hierop kunt u uw vakantiegegevens noteren, zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. Ook kunt u de burenkaart gebruiken als geheugensteuntje voor de buren, zodat zij weten wat er afgesproken is!